Δυσκολεύονται στην πολιτική αντιπαράθεση, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί συμπεριφορές χούλιγκανς.

Σε μια ακόμη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και των «απολιτίκ» του ΣΠIΡΑΛ, με συνεχείς διακοπές, φωνασκίες και χαρακτηρισμούς, προσπάθησαν να εμποδίσουν το Δήμαρχο Πατρέων να τοποθετηθεί και να απαντήσει –όπως έχει δικαίωμα και υποχρέωση- στις ερωτήσεις των παρατάξεων.

Ενώ οι ίδιοι τοποθετούνται χωρίς καμία παρέμβαση, απαιτούν ούτε λίγο ούτε πολύ, να υποβάλλουν σε λογοκρισία το Δήμαρχο. Να του υποδείξουν πώς θα τοποθετηθεί.

Κατανοούμε ότι δυσκολεύονται στην πολιτική αντιπαράθεση, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί συμπεριφορές χούλιγκανς.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτή η τακτική είναι αποτέλεσμα των «καλών πρακτικών» άλλων Δημοτικών Αρχών, που συχνά συμβουλεύονται.

Τους βεβαιώνουμε, πώς ό,τι κι αν σκαρφιστούν, όσες αθλιότητες κι αν χρησιμοποιήσουν, το μόνο που θα καταφέρουν, είναι να αποκαλύπτεται ότι ενοχλούνται σφόδρα από τις πρωτοβουλίες και τα έργα της Δημοτικής Αρχής.

Δεν θέλουν να γίνεται τίποτα σε αυτή την πόλη που να ωφελεί το λαό, θα μείνουν όμως με το παράπονο.

 

Θέλουμε, επίσης, να καταγγείλουμε την απαράδεκτη και χυδαία επίθεση στο πρόσωπο του γιατρού Δημάρχου, από τον επικεφαλής της παράταξης της Ν.Δ., κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ψηφίσματος για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κατέφυγε σ’ ένα παραλήρημα, με αήθη προσωπική επίθεση, αμφισβητώντας την επιστημονική ιδιότητα του Δημάρχου.

Η διαδρομή του Δημάρχου και η αφοσίωσή του στο λειτούργημά του, το ενδιαφέρον του για τους ασθενείς και την υγεία του λαού, είναι γνωστά σε όλους τους Πατρινούς. Δεν έχει ανάγκη την αναγνώριση όσων υπερασπίζονται πολιτικές ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της υγείας.

 

Η Δημοτική Αρχή, από την αρχή της πανδημίας, στάθηκε στο πλευρό των υγειονομικών, των εργαζομένων και του λαού της πόλης μας και συμμετείχε στις κινητοποιήσεις για τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού. Την ενίσχυση και θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με γενναία χρηματοδότηση και άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τον έγκαιρο εμβολιασμό του πληθυσμού, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να βάλει πλάτη και να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι, για να καλυφθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης, που ακόμα και τώρα, τη στιγμή που επελαύνει το τέταρτο κύμα της πανδημίας, αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και του εργατικού κινήματος. Μιας κυβέρνησης, που προωθεί την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας και το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων.

1 Trackback / Pingback

  1. Δήμος Πατρέων: Δυσκολεύονται στην πολιτική αντιπαράθεση, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί συμπεριφορές χούλιγκανς - Κατιούσα

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.