Συνέντευξη Τύπου Δημάρχου Κ.Πελετίδη για την αυριανή κινητοποίηση με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα»,

 

Ο Δήμαρχος τόνισε τα εξής: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ανεργία, που αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στην περιοχή μας. Μόνο οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι έφτασαν τις 38.000 και σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται αυτοί που δουλεύουν περιστασιακά μέσω προγραμμάτων, που τον μισό χρόνο περίπου είναι χωρίς δουλειά.

Η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και γι αυτό συνεχίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της, ενάντια στην ανεργία.

Με σύνθημα «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα», διοργανώνουμε συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη 15 Ιούλη στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Γεωργίου.

Απευθυνόμαστε στους άνεργους και στις οικογένειές τους. Στους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες, στη φτωχή αγροτιά και τη νεολαία μας. Τους καλούμε σε κοινή δράση.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους του Δήμου μας και ειδικά στους συμβασιούχους. 

«Τον ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία». Είναι το σύστημα, που σε όλες του τις φάσεις είτε με κρίση είτε με ασθενική ανάκαμψη, τσακίζει με την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τα λαϊκά στρώματα.

Είναι η ανάπτυξη, με κριτήριο τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και του κεφαλαίου, η ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους.

Είναι η αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των πολιτικών τους στηριγμάτων στις Περιφέρειες και στους Δήμους, που θυσιάζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού, στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου. 

Η Δημοτική Αρχή, μαζί με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, με το λαό και τις μαζικές του οργανώσεις, θα δώσει όλες τις δυνάμεις της, για τη διεκδίκηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, να έχουμε όλοι σταθερή δουλειά, με δικαιώματα.

Απαιτείται ανατροπή της κυριαρχίας τον λίγων.

Ήρθε η ώρα να κάνει κουμάντο ο λαός, που παράγει τα πάντα».