Τo ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στις ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων

Τo ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στις ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας με τη συμμετοχή της Δραματικής Σχολής και του Θεατρικού Εργαστηρίου για Παιδιά και Εφήβου υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για τις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (Πλαζ) και Ροΐτικα. Μέσα από θεατροπαιδαγωγικές δράσεις, τα παιδιά των κατασκηνώσεων έρχονται σε επαφή με τη θεατρική τέχνη και γνωρίζουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο. Με όχημα τη φαντασία τους εκφράζονται σωματικά, επικοινωνούν με το περιβάλλον, αλληλεπιδρούν με τους γύρω και οξύνουν την κριτική τους σκέψη. Ο πολιτισμός και η τέχνη του θεάτρου φωτίζουν καλύτερα τα ζητήματα της ζωής και βγάζουν τους νέους από τα καθημερινά αδιέξοδα, προωθώντας αξίες και πρότυπα. 

 

Αναλυτικά το πλάνο δράσεων:

 

ΟΜΑΔΕΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ:

Α ΟΜΑΔΑ – Γ ΕΤΟΣ (Παρασκευή 9/7/21 11:00-13:00  Ροΐτικα)

Δανάη Καραβαγγέλη, Λαμπρινή Μίγγου, Βιολέτα Σταύρακα, Χρυσούλα Φουρκιώτη. ΤΙΤΛΟΣ: Θεατροπαιχνίδια σε σχέση με τη Σωματικότητα και την Εγρήγορση.

ΒΟΜΑΔΑ – Β ΕΤΟΣ (Τετάρτη 21/7/21 11:00-13:00 Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων)

Μαριαλένα Σκαρώνη, Καλύδημη Μούρτζη, Κοσμάτου Βιργινία. ΤΙΤΛΟΣ: Διαφορετικότητα και Θέατρο.

 

Γ ΟΜΑΔΑ – Β’ ΕΤΟΣ (Πέμπτη 29/7/21 11:00-13:00 Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων) Θάνος Τριανταφύλλου, Κατερίνα Παπανδρέου, Αλίκη Χριστοδουλοπούλου. ΤΙΤΛΟΣ: Μουσικοθεατρικό Παιχνίδι.

 

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ:

Όλγα Σπυράκη – χορός/κίνηση (Τρίτη 6/7/21 11:00-13:00 Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων). ΤΙΤΛΟΣ: Χορεύοντας τις λέξεις (τα παιδιά να έχουν μαζί τους ένα αγαπημένο τους στίχο από ένα ποίημα).

 

Περικλής Μουστάκης – Υπεύθυνος Δραματικής Σχολής (Πέμπτη 29/7/21 11:00-13:00  Ροΐτικα). ΤΙΤΛΟΣ: Παίζω, μιμούμαι, μαθαίνω πως να μαθαίνω… 

 

Γιώργος Ζαμπουλάκης – υποκριτική/αυτοσχεδιασμός (Παρασκευή 30/7/21 11:00-13:00 Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων)

ΤΙΤΛΟΣ: Ιστορίες με ζώα.

 

Νίκος Γιαλελής – υποκριτική/αυτοσχεδιασμός (Πέμπτη 5/8/21 10:00-12:00 Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων). ΤΙΤΛΟΣ: Παίζοντας με τα αντανακλαστικά της ομάδας

Γιούλη Δούβου – Υπεύθυνη Θεατρικού Εργαστηρίου για Παιδιά και Εφήβους ΔΗΠΕΘΕ (καθημερινά).