Χαιρετισμός Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη στη συγκέντρωση του ΚΚΕ Κατά της παρουσίας του Αμερικάνου πρέσβη στην  Πάτρα.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε, σήμερα το απόγευμα, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΚΚΕ, στην πλατεία Γεωργίου, κατά της παρουσίας του Αμερικάνου πρέσβη στην  Πάτρα.

Στο χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους, ο Κ. Πελετίδης τόνισε:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Η Δημοτική Αρχή, εκφράζοντας τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού και της νεολαίας της πόλης μας, είναι αντίθετη με την παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στην πόλη μας. 

Όσοι τον προσκάλεσαν και όσοι σπεύδουν να τον υποδεχθούν, περιφρονούν τους πολύχρονους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τις κινητοποιήσεις για το κλείσιμο της Βάσης του Αράξου, αλλά και των υπολοίπων, που είναι διάσπαρτες σε όλη τη χώρα. 

Ο Πατραϊκός λαός, δεν είναι εχθρός με τον Αμερικάνικο λαό. 

Το αντίθετο. Έχουμε κοινά συμφέροντα και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες του ενάντια στην εκμετάλλευση, τον ρατσισμό, στο δικαίωμα του να μπορεί να ανασαίνει.

Ανεπιθύμητος είναι ο εκπρόσωπος των φονιάδων των λαών. 

Όσα χρόνια και να περάσουν, οι Αμερικανοί  ιμπεριαλιστές δεν θα αλλάξουν. Θα γίνονται πιο επιθετικοί στον ανταγωνισμό τους με τα υπόλοιπα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Δεν ξεχνάμε την ευθύνη τους για την 7χρονη στρατιωτική δικτατορία, την επέμβαση στην Κύπρο, τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία, τους πολέμους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και αλλού, τους χιλιάδες νεκρούς, τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους πρόσφυγες. 

Όλοι πια γνωρίζουμε τον επικίνδυνο ρόλο των ΗΠΑ και την ανοχή στην επιθετικότητα της Τουρκικής αστικής τάξης, το γκριζάρισμα του Αιγαίου, την παρέμβασή της να τα βρουν οι δύο σύμμαχες χώρες στο Αιγαίο, για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων. 

Η αστική τάξη της πόλης μας, οι πολιτικοί της εκπρόσωποι, έχουν κάθε λόγο να προσκαλούν τις ΗΠΑ και να φιλοξενούν τον Πρέσβη της σε αναπτυξιακά συνέδρια, γιατί προσβλέπουν μέσα από την γεωπολιτική αναβάθμιση, μερίδιο της πίτας από τα κέρδη.

Ο λαός όμως θα πληρώσει το βαρύ τίμημα.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει σταθερά και με συνέπεια να στηρίζει τους αγώνες για να μην εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα στον Άραξο, να μη γίνει η πόλη και ολόκληρη η περιοχή μας στόχος αντιποίνων, να κλείσουν όλες οι Αμερικανονατοϊκές Βάσεις.

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς»