Προς την ολοκλήρωσή του ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων με σκοπόννα αποτελέσει έναν πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη. 

ΜΕ ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

Ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και οδεύει προς την ολοκλήρωσή του ο χώρος των Παλαιών Σφαγείων που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη. 

Η Δημοτική Αρχή το 2014 παρέλαβε το χώρο κατεστραμμένο και λεηλατημένο, σε άθλια κατάσταση, με μεγάλα χρέη προς το Δήμο του επιχειρηματία – ενοικιαστή που για χρόνια εκμεταλλευόταν το χώρο που του είχαν παραχωρήσει οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, στα πλαίσια της πολιτικής τους για την ανάπτυξη των λίγων και τη στήριξη των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών.  

Ένα συγκρότημα κτιρίων που μεταμορφώθηκε, μέσω του προγράμματος Sparc, σε έναν όμορφο χώρο δημιουργίας, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για τους Πατρινούς και τους επισκέπτες της πόλης.

Ήδη στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων έχει την έδρα της η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) Καρναβάλι Πάτρας, ενώ αυτό το διάστημα έχουν δρομολογηθεί και γίνονται εντατικές προετοιμασίες σε όλα τα κτίρια του πολυχώρου, αλλά και στον περιβάλλοντα υπαίθριο χώρο, ο οποίος θα φιλοξενήσει κατά την περίοδο του καλοκαιριού πολιτιστικές εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν από την ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας και από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και θα υποδεχτεί το κοινό της πόλης.

Ο πολυχώρος των Παλαιών Σφαγείων που βρίσκεται στην τελική διαμόρφωσή του θα είναι ένας ζωντανός χώρος κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, ενώ θα αποτελέσει κεντρικό πυρήνα ποικίλων δραστηριοτήτων για το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, με τη συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας.