Πρώτη συνάντηση της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας με τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΗΠ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Με αντικείμενο τη «Λειτουργία του χώρου προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού στα Παλαιά Σφαγεία» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Μαϊου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο η πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες συναντήσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) – Καρναβάλι Πάτρας με τους εκπροσώπους των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (θερμομέτρηση, μάσκες, αντισηπτικά κλπ).

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ενώ παρεμβάσεις για το θέμα έκαναν ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών, Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Νίκος Ασπράγκαθος και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή. Οι εκπρόσωποι των πληρωμάτων κατέθεσαν τις απόψεις τους με παρεμβάσεις τους.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αναλύθηκε ο στόχος που είναι η δημιουργία ενός πολυδύναμου πολιτιστικού χώρου με κέντρο αναφοράς το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη, μαζί με την υλική και άυλη κληρονομιά που τα συνοδεύει, με έντονα δημιουργικό, ψηφιακό, οπτικοακουστικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και συμμετοχικό χαρακτήρα.

Απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία πολιτιστικών υπηρεσιών στο χώρο του Παλαιών Σφαγείων προοριζόμενες για ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών, που στόχο θα έχουν την ενεργή πρόσβαση, τη συμμετοχή και την απόλαυση του πολιτιστικού προϊόντος καθώς και την εξέλιξη της πολιτισμικής εμπειρίας στην πόλη μας. Όραμα είναι να αξιοποιήσει τους εκθεσιακούς του χώρους και τα καινοτόμα δημιουργικά εργαστήρια ώστε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και να αποτελέσει τοπόσημο και πολιτιστικό πυρήνα της πόλης των Πατρών.