Στη δημιουργία του Βόρειου Πάρκου της Πάτρας προχωρά η Δημοτική Αρχή

Στη δημιουργία του Βόρειου Πάρκου της Πάτρας, που θα εκτείνεται από την περιοχή της Τερψιθέας (Μείλιχος) έως το Κολυμβητήριο της Αγυιάς, προχωρά ο Δήμος.

Το Βόρειο Πάρκο έχει ενταχθεί στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το παραλιακό μέτωπο, που είναι σε εξέλιξη.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αποκατασταθεί σταδιακά ο παραλιακός χαρακτήρας της Πάτρας και η πόλη να έχει την θάλασσα που θα την απολαμβάνουν ο Πατραϊκός λαός και οι επισκέπτες.

Η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου πρέπει να καταργηθεί σαν δρόμος μεγάλης κυκλοφορίας και για την μετακίνηση των οχημάτων να χρησιμοποιείται η οδός Καραμανλή. 

Έτσι όλη η περιοχή του σχεδιαζόμενου Βόρειου Πάρκου (συμπεριλαμβανομένων και του τμήματος της Ηρώων Πολυτεχνείου και των πάνω από αυτή κοινόχρηστων χώρων), η περιοχή του Έλους της Αγιάς και η Πλαζ να γίνουν μια μεγάλη έκταση που θα ενώσει την πόλη με την θάλασσα και θα δώσει διέξοδο προς αυτή σε όλους τους κατοίκους.

Στο χώρο του Βόρειου Πάρκου θα γίνουν αναπλάσεις, χώροι πρασίνου, χώροι αναψυχής, ποδηλατόδρομος, κλπ.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου και Έργων Υποδομής, Χρήστος Κορδάς, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το χώρο, όπου σήμερα διαμορφώνεται από τους εργαζόμενους στο Δήμο, οι οποίοι αποδεικνύουν, για μια ακόμη φορά, ότι μπορούν να παράγουν σημαντικό έργο για την πόλη.

Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος είπε:

«Ξεκινήσαμε και φτιάχνουμε εδώ μαζί με τους εργαζόμενους στο Δήμο, το Βόρειο Πάρκο. Με τους εργαζόμενους φτιάξαμε το Νότιο Πάρκο και είναι σε εκκρεμότητα  το Ανατολικό Πάρκο στο Ριγανόκαμπο, το οποίο, παρά τις αντιδράσεις του ΤΑΙΠΕΔ, των εκπρόσωπων του και των κυβερνήσεων, το διεκδικούμε και θα το πετύχουμε και αυτό.

Να γίνει κατανοητό ότι τα πάρκα μας, οι κοινόχρηστοι χώροι, είναι η αυλή του σπιτιού μας. Έτσι πρέπει να τα αντιλαμβανόμαστε, να τα υπερασπιζόμαστε  και να τα φροντίζουμε να υπάρχουν. 

Στην Πάτρα με τον Πατραϊκό λαό, και τους εργαζόμενους θα έχουμε μια καταπληκτική μεγάλη αυλή».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Έργων σημείωσε ότι με τα έργα που θα γίνουν, και με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, η πόλη θα αποκαταστήσει την επαφή της με την θάλασσα, που επί πολλά χρόνια ήταν το ζητούμενο. 

Ο Αντιδήμαρχος υπογράμμισε, για μια ακόμη φορά την μεγάλη προσφορά των εργαζομένων στο Δήμο που, όπως είπε, δουλεύουν με ενθουσιασμό για έργα που έχει ανάγκη η πόλη και που δικαιούνται να απολαμβάνουν δωρεάν οι δημότες.