Ολοκληρώθηκε το έργο ασφαλτόστρωσης στην Παραλιακή των Βραχνεΐκων

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, την παραλία των Βραχνεΐκων όπου συνεργεία του Δήμου έκαναν διαγραμμίσεις στον νέο ασφαλτοτάπητα τμήματος της παραλιακής οδού, μετά την ολοκλήρωση του έργου αποχετευτικού δικτύου.

Το Δήμαρχο υποδέχτηκαν και τον ενημέρωσαν για το μεγάλο έργο της αποχέτευσης στην περιοχή, η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδος, Παραλίας και Βραχνεΐκων, Αναστασία Τογιοπούλου, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας), Ανδρέας Παπανικήτας και Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βραχνεΐκων, Ιωάννης Παπαχρονόπουλος και Πρόεδρος της Κοινότητας Μονοδενδρίου, Ιωάννης Κοζιώρης.

Οι Πρόεδροι των δύο Κοινοτήτων είπαν ότι με την ολοκλήρωση αυτών των έργων και τη σύνδεση της περιοχής τους με τον Βιολογικό Καθαρισμό οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες θα απαλλαγούν από τα έξοδα για την εκκένωση και την μεταφορά των λυμάτων και η όμορφη παραλιακή περιοχή τους και η θάλασσά τους θα αναβαθμιστούν συνολικά.

Η Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ παρουσίασαν αναλυτικά στο Δήμαρχο την εξέλιξη των έργων.

Σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος επισήμανε ότι ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη θητεία της, για την κατασκευή έργων υποδομής όπως η αποχέτευση, σήμερα έχει μπει στο στάδιο της υλοποίησης. 

«Μπαίνει τέλος» είπε ο Δήμαρχος «στο μαρτύριο των δημοτών μας οι οποίοι επί δεκαετίες ταλαιπωρούνταν από την έλλειψη σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου. Παράλληλα αναβαθμίζεται η περιοχή και η θάλασσά της».

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ έγινε διακοπή των έργων για την καλοκαιρινή περίοδο ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία και να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν μετά το πέρας της θερινής περιόδου.

Τα έργα αποχέτευσης περιλαμβάνουν τις Κοινότητες Μιντιλογλίου, Ροϊτίκων και Βραχνεΐκων.  

Το δίκτυο αποχέτευσης είναι 50 χιλιόμετρα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ. Με προσπάθειες του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ το έργο εντάχθηκε στο  ΕΣΠΑ. Έτσι οι δημότες δεν επιβαρύνονται με το κόστος του.