Ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην οδό Μανιακίου

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα 17 Μαΐου, η λειτουργία του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Πατρέων, στην οδό Μανιακίου 6 και Κορίνθου, φιλοξενώντας 41 βρέφη και 25 νήπια.

Σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε τον Σταθμό ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος συνομίλησε με τους εργαζόμενους και είδε από κοντά το στολίδι στο οποίο έχει μεταμορφωθεί, ένα επί σειρά ετών εγκαταλειμμένο κτίριο. Ο Δήμαρχος εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την δημιουργία ενός ακόμα Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού και ιδιαίτερα που αυτός έγινε στο συγκεκριμένο κτίριο, ικανοποιώντας τις ανάγκες των νέων ζευγαριών της περιοχής και των παιδιών τους. 

Για μας –σημείωσε- πάντα έχουν προτεραιότητα οι ανάγκες του Πατραϊκού λαού, ενώ αναφέρθηκε και στην σημαντική συμβολή των εργαζομένων, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «τα έργα δεν είναι των Δημάρχων, αλλά αυτών που με τον ιδρώτα τους, χτίζουν την πόλη».

 

Η απόδοση του κτιρίου στον Δήμο Πατρέων, ήταν πάγια διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη της θητεία. Η επιμονή της και η πίεση που ασκήθηκε στην προηγούμενη κυβέρνηση, απέτρεψαν την παράδοση της παλιάς Εμπορικής Σχολής στην οδό Μανιακίου, στα χέρια ιδιωτών μέσω του Υπερταμείου και την απόδοσή του τελικά το 2017 στον Δήμο για να μετατραπεί σε έναν ασφαλή, καλαίσθητο και φιλόξενο παιδικό σταθμό. 

 

Ο Δήμαρχος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) Θόδωρο Τουλγαρίδη την Προϊσταμένη των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και την Διευθύντρια Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου.

 

Χθες, μετά την αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πανδημία covid-19, επαναλειτούργησαν και οι άλλοι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί.