Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και μέλη της Δημοτικής Αρχής  στην κινητοποίηση του ΕΚΠ ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, και μέλη της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στην κινητοποίηση, που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Η Δημοτική Αρχή στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων που  διαδήλωσαν με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο» και κάλεσαν όλους σε θέση μάχης «για να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο, με το  οποίο θα επιβληθεί η 10ωρη και 12ωρη εργασία και μάλιστα χωρίς επιπλέον αμοιβή ως υπερωρία. Το παραπέρα ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας με τη διεύρυνση των κλάδων που θα μπορούν να δουλεύουν τις Κυριακές. Η νομική θωράκιση και εδραίωση της τηλεργασίας. Η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει στον εργοδότη να μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου εργασίας». Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι «Τα βάρβαρα αυτά μέτρα συνοδεύονται από το παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης».