Ο Δήμαρχος Κ.Πελετίδης στα εγκαίνια της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής & την κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στο νοσοκομείο του Ρίου.

Οι αγώνες του Πατραϊκού λαού και των φορέων, φέρνουν αποτελέσματα

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε σήμερα το πρωί, στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, μαζί με εκπροσώπους δεκάδων φορέων της πόλης μας, στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, διεκδικώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

 

Ο Δήμαρχος μίλησε στους συγκεντρωμένους,  ενώ σε δήλωσή του στα ΜΜΕ τόνισε: 

«Όταν αγωνιζόμαστε και απαιτούμε τα αυτονόητα, αυτά ικανοποιούνται, έστω και αργά. Στο θέμα της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, που τη ζητούμε από το 2017, οπότε  και σταμάτησε να λειτουργεί, μπήκε σήμερα το νερό στο αυλάκι. Όλο αυτό όμως, για να έχει αποτέλεσμα, όπως το περιμένει ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα, πρέπει να λειτουργήσει σωστά, αλλά και να παρθούν όλα τα υπόλοιπα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, γιατί τα Νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε Νοσοκομεία Covid.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει επιτέλους να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος και να αξιοποιηθεί ως Νοσοκομείο αναφοράς Covid – 19 στην Δυτική Ελλάδα, να γίνει πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, και να αυξηθούν οι  ΜΕΘ,  για να μην βρεθούμε μετά από λίγες μέρες και τα σημερινά εγκαίνια, μπροστά στο φαινόμενο να μην να λειτουργεί η Καρδιοχειρουργική ή να υπολειτουργεί».

 

Ο Δήμαρχος, παραβρέθηκε αμέσως μετά στα εγκαίνια της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου, παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Στην υπηρεσιακή συζήτηση που ακολούθησε, για την λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής μεταξύ άλλων: «Είναι θετικό το ότι κατασκευάστηκε η Καρδιοχειρουργική Κλινική. Πέρα από τις παρατηρήσεις που έγιναν για την βελτίωση του Νοσοκομείου και συμφωνώ μ’ αυτές, να προσθέσω ότι οι προσδοκίες της Πάτρας, αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας, για τη σωστή λειτουργία της Κλινικής, είναι μεγάλες. Πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα που είναι γνωστά, ώστε να κερδίσει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και τα σημερινά εγκαίνια να μην είναι απλά μια φωτοβολίδα, που θα σβήσει άδοξα μετά από λίγες μέρες».

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων τέλος, ζήτησε από τον Υπουργό, να δεχθεί την επιτροπή των φορέων της πόλης μας, για να παραλάβει το Ψήφισμα με την Επείγουσα Ανοιχτή Επιστολή που συνυπογράφουν μέχρι σήμερα 76 φορείς της Πάτρας, κάτι που έγινε αποδεκτό.