Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στη Μαρίνα – Επίσκεψη Δημάρχου Κ.Πελετίδη

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε χθες (Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021) την Μαρίνα, στην οποία συνεχίζονται οι βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις στους χώρους της, από τους εργαζόμενους της Αυτεπιστασίας του Δήμου.
Έγινε ανακατασκευή και εκ νέου τοποθέτηση της πρώτης εξέδρας, η οποία ήταν πλήρως κατεστραμμένη. Οι εργαζόμενοι παρέλαβαν σήμερα την δεύτερη εξέδρα για να την ανακατασκευάσουν και να την επανατοποθετήσουν και στην συνέχεια θα ακολουθήσει η ανακατασκευή και των υπόλοιπων εξεδρών.
Παράλληλα έγινε διαμόρφωση και συντήρηση χερσαίων χώρων της Μαρίνας (π.χ. πεζοδρόμια, κιόσκια κλπ).
Βασικός στόχος για την περιοχή της Μαρίνας είναι να υπάρξει ριζική αναδιαμόρφωσή της προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης μας, δημιουργώντας ένα νέο πόλο αναψυχής, περιπάτου, αθλητισμού, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.
Η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας, για το σύνολο του οποίου έχει προχωρήσει ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, συνεπάγεται παρεμβάσεις και στις υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου υψηλής αισθητικής, με γνώμονα τα πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
Οι διαδικασίες αδειοδότησης για εκσυγχρονισμό και μετατροπή της Μαρίνας σε τουριστικό λιμάνι είναι σε εξέλιξη.