Β.Σαμούρη: Άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εργαζομένων της πρώτης γραμμής στην τοπική αυτοδιοίκηση

Η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, με αφορμή την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Δήμος Πατρέων σε όλες τις υπηρεσίες και δομές του τηρεί απαρέγκλιτα τα προβλεπόμενα μέτρα βάσει του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για την προστασία των εργαζομένων του, από τον covid-19.
Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και επαναλαμβανόμενα rapid test σε πλείστες όσες περιπτώσεις και μοριακά όταν απαιτηθεί, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.
Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες του τοπικού παραρτήματος του ΕΟΔΥ και την καλή συνεργασία μας, είναι καταγεγραμμένη η υποστελέχωσή του στην τρίτη πληθυσμιακά πόλη της Ελλάδας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την άμεση και συνεχή ανταπόκριση σε ελέγχους.
Ταυτόχρονα θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να λάβει σοβαρά υπ’ όψη του, ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εργαζομένων της πρώτης γραμμής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι επιτακτική η ανάγκη να συμπεριληφθούν στην λίστα εμβολιασμού υψηλής προτεραιότητας, πέραν των όλων όσοι έρχονται σε συνεχή επαφή με ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο σπίτι», κ.α. και οι εργαζόμενοι των βαρέων και ανθυγιεινών σε νευραλγικούς τομείς όπως η καθαριότητα, όπου πιθανή διασπορά του ιού, εκτός των άλλων, συνεπάγεται το προσωρινό κλείσιμο των υπηρεσιών καθαριότητας με πολλαπλές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών».