Δήλωση Δημάρχου Κ. Πελετίδη για το άνοιγμα των γυμνασίων

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, επισκέφθηκαν σήμερα, νωρίς το πρωί, το Σχολικό Συγκρότημα της Αγίας Σοφίας, όπου οι μαθητές Γυμνασίου, στην «σκιά» του κορωνοϊού, άρχισαν εκ νέου τα μαθήματα, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις -τουλάχιστον όσο βρίσκονταν εκτός αιθουσών- ξαναβρέθηκαν με τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους.
Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:
«Τα παιδιά έρχονται στο σχολείο με τη μάσκα τους και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Δυστυχώς όμως, δεν ελήφθησαν τα μέτρα από την κυβέρνηση, που αφορούν τον αριθμό των μαθητών που είναι σε κάθε αίθουσα. Όπως έφυγαν πριν την επιβολή της καραντίνας, έτσι ξαναγύρισαν, με τον ίδιο, μεγάλο αριθμό παιδιών σε κάθε αίθουσα. Κι αυτό, γιατί όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, δεν βρίσκει εκπαιδευτικούς και δεν μπορεί να αλλάξει τον προϋπολογισμό της για την πρόσληψη νέων.
Εν ονόματι αυτής της δικαιολογίας, τα προβλήματα από τον συνωστισμό παραμένουν όχι μόνο στις σχολικές αίθουσες, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και στους χώρους εργασίας.
Παράλληλα κι επειδή θα κινούμαστε όπως φαίνεται για αρκετό καιρό ακόμα σ’ αυτό το πλαίσιο της πανδημίας, πρέπει η Κυβέρνηση, έστω και τώρα, να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που επιβάλλονται για την ενίσχυση του υγειονομικού μας συστήματος. Έχει την απόλυτη ευθύνη και δεν αρκεί να δίνει μόνο εντολές στον κάθε φορέα, για το ποια μέτρα προστασίας της υγείας πρέπει να πάρει, ενώ η ίδια έχει αφήσει το δημόσιο σύστημα υγείας ανοχύρωτο.

Για μια ακόμα φορά, λέμε ότι πρέπει να ανοίξει το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος και να γίνει κέντρο αναφοράς κορωνοϊού, γιατί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, τα Νοσοκομεία μας έχουν μετατραπεί σε Νοσοκομεία μιας νόσου, με αποτέλεσμα, χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη νοσηλείας εξαιτίας άλλων θεμάτων υγείας, να βρίσκονται εκτεθειμένοι και να μην έχουν την ιατρική υποστήριξη που πρέπει».