Συνάντηση Δημάρχου Πατρέων με τους αγρότες της Πάτρας και τους παραγωγούς των Λαϊκών Αγορών

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε, χθες, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Πάτρας και του Συλλόγου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τα αιτήματά τους.
Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας και ο δημοτικός σύμβουλος και βοηθός Δημάρχου σε θέματα αγροτοκτηνοτροφικά, Αθανάσιος Μοδές.
Οι εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής, αναφέρθηκαν στο θέμα της προστασίας τους και στήριξής τους λόγω της πανδημίας, στην αναγκαιότητα επαναλειτουργίας των σχολείων αφού, όπως είπαν, με την τηλεκπαίδευση μόρφωση των παιδιών τους δεν γίνεται. Τόνισαν ότι παρά το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας έχουν υποστεί μείωση του εισοδήματός τους, δυστυχώς δεν υπάρχει γι’ αυτούς, η αναγκαία ενίσχυση.
Εξέθεσαν με λεπτομέρεια τα ζητήματα που αφορούν στο υψηλό κόστος παραγωγής, στην διάθεση των προϊόντων τους, στην υπερφορολόγηση που υφίστανται, στο ζήτημα της άρδευσης των καλλιεργειών τους.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Είναι χαρά μας που είστε σήμερα εδώ και συζητάμε μαζί τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα του Δήμου μας.
Θέσατε το σύνολο των αιτημάτων που αφορούν στην λαϊκή οικογένεια.
Κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση, έχουμε τις ίδιες αγωνίες, θέλουμε να συνεργαστούμε, να μας βλέπετε ως εργαλείο, για να προωθήσουμε, όπου μπορούμε, λύσεις σε όλο το πλαίσιο των αιτημάτων με το οποίο συμφωνούμε.
Κάθε χρόνο κάνουμε προμήθειες σε αγροτικά προϊόντα για τα γεύματα που μοιράζουμε στις ανήμπορες οικογένειες του Δήμου μας, για τις παιδικές κατασκηνώσεις, τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλες δομές μας.
Θα ήταν προς το συμφέρον όλων μας να παίρνουμε απευθείας από εσάς τα προϊόντα αυτά. Έτσι εσείς θα διαθέτατε τη σοδειά σας και εμείς δεν θα επιβαρυνόμαστε με το κέρδος των μεσαζόντων.
Θα το θέσουμε άμεσα αυτό το θέμα. Αν δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο για να γίνει πράξη, πρέπει να το διεκδικήσουμε.
Στόχος τους είναι η συγκέντρωση της παραγωγής και τους πλούτου στα χέρια λίγων, γι’ αυτό στους αγώνες θα είμαστε μαζί, κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτε.
Να έχουμε, λοιπόν, συνεχή επαφή και συνεργασία και για τα θέματα της άρδευσης και για λαϊκές αγορές και για όλα όσα αναφέρετε στο υπόμνημά σας».