Επιστολή Δημάρχου Κώστα Πελετίδη στον Υπουργο Εργασίας για την απόφαση του Υπουργείου να αναστείλει τις συμβάσεις των εργαζομένων στις δομές που δεν λειτουργούν λόγω covid-19

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, την οποία κοινοποιεί και στον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, αναφέρει:
«Κύριε Υπουργέ,
Με σχετικό έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας, του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Οικονομίας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με αριθμό πρωτ. 0.4894 19/11/20, ενημερώνεται ο Δήμος Πατρέων για την αναστολή απασχόλησης ωφελούμενων σε δομές που τίθενται σε πλήρη αναστολή λειτουργίας.
Θεωρούμε τη συγκεκριμένη απόφαση λαθεμένη και άδικη. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι – ωφελούμενοι με τη διακοπή – αναστολή της σύμβασης τους στερούνται το εισόδημα τους για άγνωστο χρονικό διάστημα. Εργαζόμενοι χωρίς άλλα εισοδήματα, οι οποίοι προέρχονται από μακρά περίοδο ανεργίας, ιδιαίτερα μάλιστα μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και εν μέσω πανδημίας. Με συνέπεια πως δε θα μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.
Πιστεύουμε ότι άμεσα πρέπει να γίνει η αναγκαία ρύθμιση προκειμένου οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, καθώς και όλοι όσοι εργάζονται σε δομές που τελούν υπό αναστολή εργασίας, να μπορούν να απασχοληθούν σε άλλη δομή – υπηρεσία του Δήμου, για όσο διάστημα αναστέλλεται η λειτουργία των συγκεκριμένων δομών».