Καλαίσθητα ξύλινα σπιτάκια που έφτιαξαν εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, εκεί όπου συχνάζουν αδέσποτα ζώα.

Καλαίσθητα ξύλινα σπιτάκια (φωτο) που έφτιαξαν εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, εκεί όπου συχνάζουν αδέσποτα ζώα.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, πριν λίγες ημέρες, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είχε αναφερθεί σ’ αυτό, τονίζοντας ότι «μέσα στις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν ξύλινα σπιτάκια σε διάφορα σημεία που συχνάζουν αδέσποτα ζώα και κατασκευάστηκαν εντός των υπηρεσιών τους Δήμου, για την προστασία τους από τις καιρικές συνθήκες».
Επίσης, αναφέρθηκε στην καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, που έγινε και θα ξαναγίνει, αλλά και στη σύμβαση με κτηνίατρο, που φροντίζει ο Δήμος να υπάρχει, ενώ δωρεάν τροφή μοιράζεται στους εθελοντές που φροντίζουν τη σίτιση των αδέσποτων.
Τροφή και νερό, τοποθετείται και στις ταΐστρες (φωτο), που επίσης έφτιαξαν οι εργαζόμενοι του Δήμου.
Το δημοτικό κτηνιατρείο προχωράει και θα λειτουργήσει παρά τις όποιες καθυστερήσεις, μαζί με χώρο που θα φιλοξενεί τα ζώα που χρειάζονται κάποια θεραπεία μέχρι να αναρρώσουν, ή ζώα με προβλήματα συμπεριφοράς. Εκεί πλέον σκοπεύει ο Δήμος, να γίνει μια μόνιμη γωνιά θαλπωρής γι αυτά.
Ο Δήμαρχος, δεν παρέλειψε για μια ακόμα φορά, να καταδικάσει τα φαινόμενα κακοποίησης των ζώων, αλλά και να τονίσει ότι ο Δήμος μας, έχει εστιάσει και συνεχίζει με παρουσιάσεις ειδικών προγραμμάτων ευαισθητοποίησης σε μαθητές Α/Θμιας και Β/Θμιας, με στόχο όλοι οι μαθητές να παρακολουθήσουν τα προγράμματα αυτά, μέχρι η Πολιτεία να εισάγει ως κανονικό μάθημα, κάτι ανάλογο.