Μια ακόμη διεθνής αναγνώριση – Στο Παμπελοποννησιακό αγώνες για το Champions League και Europa League

Όπως ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, συμπεριλαμβάνεται στα Ευρωπαϊκά γήπεδα, που θα χρησιμοποιηθούν λόγω κορωνοϊού ως ουδέτερα, για το Europa League και το Champions League.
Την δυνατότητα αυτής της επιλογής, που έγινε μετά από πρόταση της ΕΠΣΑ και της ΕΠΟ, έδωσε ο νέος, υπερσύγχρονος χλοοτάπητας του Σταδίου, αλλά και τα γενικότερα έργα εκσυγχρονισμού που έχουν γίνει τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η επιλογή αυτή, είναι μια ακόμα διεθνής –ίσως η σημαντικότερη- αναγνώριση του υψηλού επιπέδου αθλητικών υπηρεσιών, που παρέχει το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.
Η επικείμενη ενεργειακή του αναβάθμιση δε, μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο του Παμπελοποννησιακού και θα το αναδείξει σε ένα από τα καλύτερα Στάδια της Ευρώπης.
Ο Δήμος Πατρέων εξάλλου, διεκδικεί από την κυβέρνηση τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων εκσυγχρονιστικών παρεμβάσεων, όπως: ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου θεατών, Γυμναστήριο, Φυσικοθεραπευτήριο κ.α.
Εκτός από την επιλογή του Παμπελοποννησιακού για διεξαγωγή μεγάλων αγώνων, το Στάδιο αναμένεται να επιλεγεί από την ΕΠΟ –και πάλι μετά από πρόταση της ΕΠΣΑ- ως έδρα μιας από τις Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου και το πιθανότερο, της Εθνικής μας Ελπίδων.