Εκδήλωση της Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» για το Εργατικό Τραγούδι

Η εργατική τάξη αποτελεί τον κυρίαρχο παράγοντα στην θεμελίωση και ανάπτυξη του πολιτισμού, δεδομένου ότι ο πολιτισμός εκφράζεται μέσα από την δημιουργία και οι εργαζόμενες μάζες διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην συγκρότηση πολιτιστικών έργων. Ο κόσμος όμως της εργασίας συμβάλλει γενικότερα, κατά κυρίαρχο επίσης τρόπο, στη διαμόρφωση των πολιτικών και κοινωνικών πραγματικοτήτων κάθε χώρας, χαράζοντας ουσιαστικά με αυτή την συγκεκριμένη παρουσία του την ιστορική πορεία κάθε λαού μέσα στο χρόνο.

Έτσι, στις 3 Φεβρουαρίου του 2007 η Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» παρουσίασε σε κτίριο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών επιλογές από το Εργατικό Τραγούδι, που της απέδωσε η Λαϊκή Ορχήστρα της Πάτρας, γνωστό μουσικό συγκρότημα της πόλης, και της συμπλήρωσε σύντομος λόγος, με τον οποίο συνδέονταν οι εν λόγω επιλογές και σχολιαζόταν το περιεχόμενο κάθε τραγουδιού. Στον ίδιο χώρο λειτούργησε και σχετική έκθεση φωτογραφίας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.