Παρουσίαση προγράμματος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας

Οι αναφορές στην ανάγκη χρηματοδότησης του Πολιτιστικού Οργανισμού από το υπουργείο Πολιτισμού και η παρουσίαση του προγράμματος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, κυριάρχησαν στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα (Παρασκευή) στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης , η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Παπαφιλίππου.
Ο Δήμαρχος Πατρέων αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος μέσω και του πολιτιστικού οργανισμού, προκειμένου και λόγω των αλλαγών που επέφερε στη ζωή των κατοίκων της πόλης η πανδημία, να τονώσει την κοινωνική ζωή . Γιατί η χαρά πρέπει να γεμίσει τη ζωή μας γιατί – όπως είπε χαρακτηριστικά – η χαρά είναι και δίνει ζωή.
*Ο κ. Πελετίδης επεσήμανε, ότι όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν, με πιστή τήρηση των μέτρων πρόληψης, χάρη στην προσπάθεια και φροντίδα των εργαζομένων στον Πολιτιστικό Οργανισμό, αναφέροντας παράλληλα ότι τα όσα βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες , μπαίνουν εμπόδιο στο να έχουν ορισμένες «ανάσες» ανθρωπιάς και ευχαρίστησης.
Ειδικά σε ότι αφορά την μη χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Οργανισμού ανέφερε, ότι ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα επιμείνουν προκειμένου να δοθούν αυτά που αναλογούν στην τρίτη πόλη της χώρας και για τον Πολιτισμό.
« Αυτό το οποίο συνέβη φέτος με την δήθεν χρηματοδότηση με 9.500€ για εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, επιβεβαιώνει «ότι συμβαίνει όλα τα χρόνια» είπε ο Δήμαρχος της Πάτρας, προσθέτοντας πως « τι παίρνει η τρίτη πόλη της χώρας σε χρήματα από το υπουργείο Πολιτισμού. Τι παίρνει ο Πολιτιστικός οργανισμός, τι παίρνει το καρναβάλι, τι παίρνει το ΔΗΠΕΘΕ, στο οποίο δίνουν μόλις 30.000€ σε προϋπολογισμό 900.000€. Επί της ουσίας μηδέν. Τελικά δίνουν χρήματα; Δίνουν αλλά εκεί που θέλουν να δώσουν και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι στόχοι τους….», πρόσθεσε κλείνοντας ο κ.Πελετίδης.
*Από την πλευρά της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη τόνισε ότι αλλαγές που έχει επιφέρει στη ζωής της πόλης – όπως αλώστε και όλης της χώρας – ο covid – 19 – φέρνουν τον πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, αντιμέτωπο με νέα δεδομένα , ως προς την πραγματοποίηση των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων.
Αυτή η νέα πραγματικότητα, συνοδεύεται τις τελευταίες ώρες και από την διαπίστωση, ότι το υπουργείο πολιτισμού, έκρινε πως το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, ένα από τα ιστορικότερα, μακροβιότερα και σημαντικότερα Φεστιβάλ της χώρας, πρέπει να χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 9.500€.
Εδώ αντιλαμβάνεται ο καθένας πως δεν μιλάμε για επιχορήγηση, αλλά για απόδειξη της πραγματικής πρόθεσης του υπουργείου, να μην χρηματοδοτήσει για μία ακόμα φορά το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας.
Αναλογιστείτε ότι μονό το κόστος των περυσινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, ανήλθε στα 270.000.00 ευρώ, ενώ οι προτάσεις καλλιτεχνικών σχημάτων της πόλης , που αιτούνται να συμπεριληφθούν στις φετινές εκδηλώσεις ( θέατρο, μουσική, χορός τραγούδι) ανέρχονται στις 130.000.00 ευρώ.
Εμείς θα επιμείνουμε. Θα επανέλθουμε και θα απαιτήσουμε να δοθεί στην πόλη μας και το λαό της Πάτρας , αυτό που του αναλογεί. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων δεν λειτουργεί με κίνητρο το επιχειρείν αλλά την παραγωγή και προσφορά πολιτιστικού έργου.
*Ως προς την ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού τόνισε, ότι ο κύκλος των φετινών προβολών ανοίγει την Τρίτη 16 Ιουνίου με την προβολή της ταινίας «Μερίδιο Αγγέλων» στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 4 Οκτωβρίου με την προβολή της ταινίας “stars, η μπάντα ενός λαού».
Στόχος είναι για 5η συνεχή χρονιά, να γίνουν κινηματογραφικές προβολές σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της πόλης, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να παρακολουθήσει ταινίες παγκόσμιου κινηματογράφου.
Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή .Ορισμένες από τις ταινίες είναι α’ προβολής. Οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν είναι το αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, το Κάστρο και προαύλια σχολείων στις συνοικίες της Πάτρας.
Αυτό το πολιτιστικό καλοκαίρι που η ανάγκη των κατοίκων της πόλης μας, να βγουν από τα σπίτια τους νιώθοντας ασφαλείς και να ψυχαγωγηθούν αδάπανα, είναι ακόμη μεγαλύτερη, ο κινηματογράφος θα πρωταγωνιστήσει.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας του κοινού και του προσωπικού και των συνεργατών μας και η τήρηση τους, θα ελέγχεται σε κάθε προβολή.
*Σχετικά με το διήμερο εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, αυτές θα έχουν την «υπογραφή» των μουσικών σχημάτων του Πολιτιστικού Οργανισμού.
Αναφερόμενη στο Διεθνές Φεστιβάλ δήλωσε ότι το πρόγραμμα του, θα επικυρωθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με ιδιαιτερότητες, καθώς οι συνθήκες υπό τις οποίες οργανώνεται και προετοιμάζεται, αλλά και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα πραγματοποιηθεί, είναι διαφορετικές λόγω πανδημίας και μέτρων προστασίας.
Οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η φετινή διοργάνωση πρόσθεσε η κ. Γεροπαναγιώτη είναι οι εξής :
*Η Στήριξη των καλλιτεχνών, των εργαζομένων και των επαγγελματιών στο χώρο του πολιτισμού. Τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις διαμόρφωσαν ένα εργασιακό περιβάλλον στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού με δουλειά χωρίς υποτυπώδη δικαιώματα, με την αγωνία τους για επιβίωση να είναι καθημερινή.
Για την υλοποίηση της ενότητας η οποία αφορά στη στήριξη των καλλιτεχνών, των εργαζομένων και των επαγγελματιών στο χώρο του πολιτισμού, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης προτάσεων για τη διαμόρφωση του προγράμματος. .
*Η υλοποίηση της θεματικής ενότητας η οποία είναι αφιερωμένη στο Θάνο Μικρούτσικο.
Πρόκειται για 2 εκδηλώσεις της ενότητας – αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, που θα πραγματοποιηθούν στις 17 και 27 Ιουλίου στο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης, το οποίο και θα πάρει το όνομα του Θάνου Μικρούτσικου.
Παράλληλα , στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και στήριξη της Ερασιτεχνικής Δημιουργίας, η Παρουσία του θεσμού μέσω εκδηλώσεων στους αρχαιολογικούς χώρους και η ανάδειξη για μία ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια, της γειτονίας, σε κύτταρο πολιτισμού μέσα από συγκεκριμένες δράσεις.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Α’ ΚΥΚΛΟΣ
Το μερίδιο Των Αγγέλων
Τρίτη 16.6.2020 Π.Δ.Ν. 21:30
Πέμπτη 18.6.2020 Αγυιά ή Ψαθόπυργος ή Αραχωβίτικα ή Καστελόκαμπος 21:30
Κατηγορία: Κωμωδία
Έτος Παραγωγής: 2012
Χώρα παραγωγής: Μεγάλη Βρετανία Γαλλία
Διάρκεια: 106΄
Χρώμα: Έγχρωμο
IMDB: 7.0
Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς
Πρωταγωνιστούν: Πολ Μπράνιγκαν, Τζον Χένσο, Γκάρι Μέιτλαντ, Τζασμίν Ρίγκινς,
Γουίλιαμ Ρουέν, Ρότζερ Αλαμ
Ρόμπι περιμένει παιδί σε λίγες μέρες, αλλά αναγκάζεται να κάνει 300 ώρες κοινωνικής εργασίας εξ αιτίας ενός σοβαρού ξυλοδαρμού. Παγιδευμένος σε μια βίαιη συμπεριφορά που τον έχει οδηγήσει στο παρελθόν στη φυλακή, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Σκοτσέζικη εκδοχή μιας βεντέτας. Ο πατέρας του αντιπάλου του, καυγάδιζε με τον πατέρα του, ο Ρόμπι καυγαδίζει με τον ίδιο. «Κι ο γιος μας θα καυγαδίζει με τον γιο του;» τον ρωτά η κοπέλα του, κι ο Ρόμπι ορκίζεται στη ζωή του νεογέννητου Λουκ, να μην πειράξει ποτέ κανέναν άλλο.
Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται
Κυριακή 21.6.2020 Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής Πλαζ 21:30
Κατηγορία: Ντοκιμαντέρ
Έτος Παραγωγής: 2017
Χώρα παραγωγής: Γαλλία
Διάρκεια: 113΄
Χρώμα: Έγχρωμο
IMDB: 7.2
Σκηνοθεσία: Τομ Βολφ
Απόλυτη Καλλιτέχνης που έγινε διεθνές ίνδαλμα, γυναίκα που ερωτεύτηκε μοιραία και πέρα από το συνηθισμένο, η ταινία «Maria by Callas: η Μαρία Κάλλας εξομολογείται» είναι η ιστορία μιας ζωής ξεχωριστής, σε πρώτο πρόσωπο.
Η Κάλλας αποκαλύπτει τη Μαρία και φανερώνει μια προσωπικότητα φλογερή όσο και ευάλωτη. Η ταινία μας προσφέρει μια σπάνια στιγμή οικειότητας με έναν θρύλο και με όλα τα συναισθήματα συγκίνησης που προκαλεί αυτή η μοναδική φωνή στον κόσμο. Για πρώτη φορά, 40 χρόνια μετά το θάνατό της, η Μαρία Κάλλας, η διασημότερη τραγουδίστρια όπερας, εξιστορεί τη ζωή της με τα δικά της λόγια.
Δεν μιλούν γι’ αυτήν άνθρωποι που την γνώριζαν ή ειδικοί, αλλά η ίδια η Κάλλας μιλά για τον εαυτό της, μέσα από συνεντεύξεις της (εκ των οποίων οι περισσότερες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα), και μέσα από σπάνια αλληλογραφία προς τους φίλους και την οικογένειά της, ερωτικές επιστολές της προς τον πρώτο της σύζυγο, αλλά και μια αποκαλυπτική ερωτική επιστολή προς τον Ωνάση λίγους μήνες πριν χωρίσουν, μας δίνουν πρόσβαση στα συναισθήματα και τις σκέψεις της. (H φωνή της ηθοποιού Fanny Ardant ζωντανεύει τα λόγια της Ντίβας.)
Καπερναούμ
Τρίτη 23.6.2020 Κάστρο Πάτρας ή ΠΔΝ ή Σκαγιοπούλειο 21:30
Πέμπτη 25.6.2020 Αγυιά ή Ψαθόπυργος ή Αραχωβίτικα ή Καστελόκαμπος 21:30
Κυριακή 28.6.2020 Ταραμπούρα ή Ψάχου ή Ανατολικό ή Μεσσάτιδα 21:30
Κατηγορία: Δραματική
Έτος Παραγωγής: 2018
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ/Λίβανος
Διάρκεια: 126΄
Χρώμα: Έγχρωμο
IMDB: 8.4
Σκηνοθεσία: Ναντίν Λαμπακί
Πρωταγωνιστούν: Ζάιν Αλ Ραφέα, Γιορντάνος Σιφερό, Καουσάρ Αλ Χαντάντ, Φαντί Γιουσέφ
Ο 12χρονος (ή έτσι υπολογίζουν όλοι αφού ακόμη και οι γονείς του δεν γνωρίζουν την ηλικία του) Ζεν μεγαλώνει με την πολυμελή οικογένειά του στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Βηρυτού. Είναι με κάποιο τρόπο ο άντρας του σπιτιού, αφού δουλεύει, κλέβει φαγητό για λογαριασμό όλων και είναι αυτός που φροντίζει τα αδέρφια του. Περισσότερος δεμένος με τη συνομήλικη αδερφή του, θα φύγει από το σπίτι, όταν οι γονείς του θα την «πουλήσουν» σε έναν ενήλικα για να την παντρευτεί, ανταλλάσσοντας έτσι διαρκές ενοίκιο για το διαμέρισμα στο οποίο μένουν. Στη διαδρομή του μέσα στην πόλη θα συναντήσει την Ραχήλ, μια γυναίκα από την Αιθιοπία που δουλεύει καθαρίστρια σε ένα λούνα – παρκ και μεγαλώνει κρυφά το παιδί της. Με τα χαρτιά της να έχουν λήξει, η Ραχήλ προσπαθεί να βρει λύση, ενώ εμπιστεύεται στον Ζεν τη φροντίδα του μωρού της.
Ο Διαβολάκος
Κατηγορία: Κωμωδία
Έτος Παραγωγής: 1988
Χώρα παραγωγής: Ιταλία
Διάρκεια: 104΄
Χρώμα: Έγχρωμο
IMDB: 7.0
Σκηνοθεσία: Roberto Benigni
Πρωταγωνιστούν: Roberto Benigni, Walter Matthau, Stefania Sandrelli
Στη Ρώμη, ο Αμερικανός ιερέας Μορίς (Γουόλτερ Ματάου), προσπαθεί να βρει ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και πνευματικής του ζωής, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Μια μέρα τον καλούν για τον εξορκισμό μιας γυναίκας και το δαιμόνιο που φαίνεται να την είχε καταλάβει δεν είναι παρά ένας φοβισμένος διαβολάκος (Ρομπέρτο Μπενίνι), ονόματι Τζουντίντα.
Ο ανήσυχος διαβολάκος θέλει να ανακαλύψει και να απολαύσει τις χαρές της γήινης ζωής και έτσι ακολουθεί παντού τον ιερέα. Όταν όμως ο Τζουντίντα, συναντήσει τυχαία τη Νίνα, θα νιώσει ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα. Ερωτευμένος τώρα ο διαβολάκος, θα αποδεσμεύσει τον Μορίς από την παρουσία του και θα τρέξει πίσω της.
Il Postino
Τρίτη 7.7.2020 Κάστρο Πάτρας ή ΠΔΝ ή Σκαγιοπούλειο 21:30
Πέμπτη 9.7.2020 Αγυιά ή Ψαθόπυργος ή Αραχωβίτικα ή Καστελόκαμπος 21:30
Κυριακή 12.7.2020 Ταραμπούρα ή Ψάχου ή Ανατολικό ή Μεσσάτιδα 21:30
Κατηγορία: Κομεντί
Έτος Παραγωγής: 1994
Χώρα παραγωγής: Γαλλία – Ιταλία – Βέλγιο
Διάρκεια: 108΄
Χρώμα: Έγχρωμο
IMDB: 7.7
Σκηνοθεσία: Μάικλ Ράντφορντ
Πρωταγωνιστούν: Φιλίπ Νουαρέ, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Μάσιμο Τροϊζι, Λίντα Μορέτι, Ρενάτο Σκάρπα
Σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας ο νεαρός ταχυδρόμος Μάριο Ρουόπολο, (Μάσιμο Τροΐζι) γνωρίζει τον Χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούδα (Φιλίπ Νουαρέ). Ο Μάριο διακινεί την αλληλογραφία του ποιητή, ο οποίος διώκεται από τις αυταρχικές κυβερνήσεις της πατρίδας του κι έχει λάβει πολιτικό άσυλο απ’ την Ιταλία, υπό τον όρο ότι θα μένει μόνιμα σε μια ερημική περιοχή.
Ο Αξιαγάπητος Κύριος Τροχίδης
Τρίτη 14.7.2020 Κάστρο Πάτρας ή ΠΔΝ ή Σκαγιοπούλειο 21:30
Πέμπτη 16.7.2020 Αγυιά ή Ψαθόπυργος ή Αραχωβίτικα ή Καστελόκαμπος 21:30
Κυριακή 19.7.2020 Ταραμπούρα ή Ψάχου ή Ανατολικό ή Μεσσάτιδα 21:30
Κατηγορία: Κωμωδία (οικογενειακή)
Έτος Παραγωγής: 2018
Χώρα παραγωγής: Βέλγιο, Γαλλία
Διάρκεια: 89΄
Χρώμα: Έγχρωμο
IMDB: 6.0
Σκηνοθεσία: Πιέρ Γκοντό
Πρωταγωνιστούν: Μπενουά Πελβούρντ, Εντουάρ Μπαέρ, Σουζάν Κλεμάν
Αν χρειάζεσαι κάτι που έχει να κάνει με ποδήλατο, τότε ένας είναι ο άνθρωπός σου: ο Ραούλ Τροχίδης! Είναι ο επίσημος μηχανικός ποδηλάτων του Σαν Σερόν, ενός πανέμορφου μικρού χωριού στη νότια Γαλλία, οι κάτοικοι του οποίου τον θαυμάζουν ως τον απόλυτο… ήρωα-ποδηλάτη. Όμως, ο Ραούλ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες! Όταν, όμως, πιάνει φιλίες με έναν φωτογράφο, ο οποίος θέλει να τον φωτογραφίσει εν δράσει, να τρέχει δηλαδή καβάλα στο ποδήλατο, ο Ραούλ τα βρίσκει σκούρα. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την φωτογράφιση, αλλά η στιγμή της αλήθειας έχει φτάσει και τελικά δεν είναι ο μόνος που κρύβει μυστικά…
Amerika Square
Τρίτη 21.7.2020 Κάστρο Πάτρας ή ΠΔΝ ή Σκαγιοπούλειο 21:30
Πέμπτη 23.7.2020 Αγυιά ή Ψαθόπυργος ή Αραχωβίτικα ή Καστελόκαμπος 21:30
Κυριακή 26.7.2020 Ταραμπούρα ή Ψάχου ή Ανατολικό ή Μεσσάτιδα 21:30
Κατηγορία: Δραματική
Έτος Παραγωγής: 2016
Χώρα παραγωγής: Ελλάδα/Μ. Βρετανία/Γερμανία
Διάρκεια: 86΄
Χρώμα: Έγχρωμο
IMDB: 6.5
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σακαρίδης
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι
Ένας tattoo artist, ένας ρατσιστής φίλος του, μια μπλεγμένη με τη μαφία Αφρικανή τραγουδίστρια, ένας Σύριος πρόσφυγας που θέλει να φύγει από τη χώρα. Οι πορείες τεσσάρων διαφορετικών ανθρώπων συναντιούνται με φόντο την Πλατεία Αμερικής.
Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα
Κατηγορία: Κωμωδία
Έτος Παραγωγής: 2017
Χώρα παραγωγής: Ιταλία
Διάρκεια: 100΄
Χρώμα: Έγχρωμο
IMDB: 6.0
Σκηνοθεσία: Φραντσέσκο Αμάτο
Παίζουν: Τόνι Σερβίλο, Κάρλα Σινιόρις, Βερόνικα Ετσέγκι
Ο Τόνι Σερβίλο είναι ο Ελία. Ένας επιστήμονας, ψυχίατρος, χωρισμένος εδώ και λίγο καιρό από τη σύζυγό του Τζιοβάνα (Κάρλα Σινιόρις).( Όχι νομικά, γιατί τα διαζύγια κοστίζουν). Μένει μόνος σε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιεί και ως ιατρείο για τις συνεδρίες με τους ασθενείς του (Για την ακρίβεια μισό διαμέρισμα, αφού έχει χωρίσει απλώς το σπίτι που έμενε με τη γυναίκα του στα δύο, καθώς και οι μετακομίσεις κοστίζουν).
Ένα βράδυ η καρδιά του Ελία τού στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα και ο γιατρός συνιστά γυμναστική. Ο Ελία παρότι σιχαίνεται την άσκηση, αποφασίζει να μπει σε πρόγραμμα. Τότε είναι που μπαίνει στη ζωή του η Κλαούντια (Βερόνικα Ετσέγκι), μια personal trainer με κέφι, παρορμητισμό και γοητευτική ελαφρότητα, που θα βαλθεί να του κάνει σωστά γυμνάσια. Εκείνος βάζει το «νους υγιής» κι εκείνη το «εν σώματι υγιεί» και μαζί αρχίζουν να τρέχουν στις περιπέτειες της ζωής και των σχέσεων. Ένα τρέξιμο που θα τους ενώσει με μία απρόσμενη μα τόσο τρυφερή φιλία.
Η δουλειά της
Τρίτη 4.8.2020 Κάστρο Πάτρας ή ΠΔΝ ή Σκαγιοπούλειο 21:30
Πέμπτη 6.8.2020 Αγυιά ή Ψαθόπυργος ή Αραχωβίτικα ή Καστελόκαμπος 21:30
Κυριακή 9.8.2020 Ταραμπούρα ή Ψάχου ή Ανατολικό ή Μεσσάτιδα 21:30
Κατηγορία: Δραματική
Έτος Παραγωγής: 2018
Χώρα παραγωγής: Eλλάδα/Γαλλία/Σερβία
Διάρκεια: 78΄
Χρώμα: Έγχρωμο
IMDB: 6.8
Σκηνοθεσία: Νίκος Labôt
Πρωταγωνιστούν: Μαρίσσα Τριαναταφυλλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρία Φιλίνη
Λίγο πριν από τα 40, μια σχεδόν αναλφάβητη νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών θα χρειαστεί να αναζητήσει για πρώτη φορά δουλειά, όταν ο άντρας της χάνει τη δική του. Παρά τις συνθήκες εκμετάλλευσης και εργασιακής απαξίωσης, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας και θα σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της.
Οι μητέρες μας
Τρίτη 25.8.2020 Κάστρο Πάτρας ή ΠΔΝ ή Σκαγιοπούλειο 21:30
Πέμπτη 27.8.2020 Αγυιά ή Ψαθόπυργος ή Αραχωβίτικα ή Καστελόκαμπος 21:30
Κυριακή 30.8.2020 Ταραμπούρα ή Ψάχου ή Ανατολικό ή Μεσσάτιδα 21:30
Κατηγορία: Δραματική
Έτος Παραγωγής: 2019
Χώρα παραγωγής: Γουατεμάλα/Βέλγιο
Διάρκεια: 78΄
Χρώμα: Έγχρωμο
IMDB: 6.8
Σκηνοθεσία: Cesar Diaz
Πρωταγωνιστούν: Αρμάντο Εσπιτια, Έμα Ντίμπ, Αουρέλια Κάαλ
Στην Γουατεμάλα του 2018 ο νεαρός Ερνέστο δουλεύει ως ιατροδικαστής, ταυτοποιώντας σωρούς με ανθρώπους που μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούνταν αγνοούμενοι. Κι ενώ η χώρα συγκλονίζεται από τη δίκη των στρατιωτικών που εμπλέκονται σε εγκλήματα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου εμφυλίου, μια πληροφορία θα οδηγήσει τον Ερνέστο στα χνάρια του αντάρτη πατέρα του, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ.
Ο Μικρός Πρίγκιπας
Τρίτη 1.9.2020 Κάστρο Πάτρας ή ΠΔΝ ή Σκαγιοπούλειο 21:30
Πέμπτη 3.9.2020 Αγυιά ή Ψαθόπυργος ή Αραχωβίτικα ή Καστελόκαμπος 21:30
Κυριακή 6.9.2020 Ταραμπούρα ή Ψάχου ή Ανατολικό ή Μεσσάτιδα 21:30
Κατηγορία: Animation (οικογενειακή)
Έτος Παραγωγής: 2015
Χώρα παραγωγής: Γαλλία – Ιταλία – Βέλγιο
Διάρκεια: 108‘
Χρώμα: Έγχρωμο
IMDB: 7.7
Σκηνοθεσία: Μαρκ Όσμπορν
Ένα τολμηρό, ταλαντούχο και γεμάτο περιέργεια κοριτσάκι ζει με την εξίσου ταλαντούχα, αλλά υπερεκτιμημένη μητέρα του. Όταν μετακομίζουν σε νέα γειτονιά, το κορίτσι γνωρίζει τον εκκεντρικό και δύστροπο γείτονα της, τον «αεροπόρο». Εκεί, μαθαίνει για την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, όπου ένας πιλότος πέφτει στην έρημο και συναντάει έναν μικρό πρίγκιπα από κάποιον μακρινό πλανήτη. Αυτή η ιστορία θα ενώσει το κορίτσι και τον αεροπόρο και μαζί θα ζήσουν μια απίθανη περιπέτεια.
Το «Αστέρι του Βορρά»
Τρίτη 2.10.2020
Κατηγορία: Πολεμική
Έτος Παραγωγής: 1943
Χώρα παραγωγής: Μεγάλη Βρετανία Γαλλία
Διάρκεια: 108΄ Το «Αστέρι του Βορρά»
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
IMDB: 5.9
Σκηνοθεσία: Λιούις Μάιλστοουν
Πρωταγωνιστούν: Αν Μπάξτερ, Ντάνα Άντριους, Γουόλτερ Μπρέναν, Γουόλτερ Χιούστον
Το «Αστέρι του Βορρά» είναι μια αντιπολεμική ταινία του 1943, παραγωγής από τη «Samuel Goldwyn Productions» και διανομής «RKO Radio Pictures». Το σκηνοθέτησε ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Lewis Milestone, με σενάριο της Lillian Hellman και παραγωγής του William Cameron Menzies.
Το 1941 οι κάτοικοι ενός ουκρανικού χωριού οργανώνουν ομάδες αντίστασης κατά των ναζί κατακτητών, ενώ ένας Γερμανός γιατρός χρησιμοποιεί τα παιδιά της περιοχής ως αιμοδότες των τραυματισμένων στο μέτωπο συμπατριωτών του.
ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 20/6/2020
*Κουιντέτο Δημοτικού Ωδείου – Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» (ώρα 11.30
*Η Δημοτική Μπάντα στο κέντρο της πόλης (ώρα 10.30 π.μ.)
*Συναυλία Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων – Πλατεία Υψηλών Αλωνίων (ώρα 8.30 μ.μ.)
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/6/2020
*Δημοτική Μπάντα – Η Μπάντα του Δήμου Πατρέων θα καλύψει με μουσική τις παραλίες της πόλης (ώρα 10.30 π.μ.)
*Συναυλία Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης», στα δυο νοσοκομεία της πόλης (ΠΠΝΠ ώρα 10.30 π.μ. και «Αγ. Ανδρέας» ώρα 12.00 μεσημέρι.
*Δημοτική Πλαζ – Προβολή της ταινίας Μιούζικαλ , «Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται» (ώρα 09.30 μ.μ.)
*Ορχήστρα Χορευτικού Δήμου Πατρέων – Εργατικό Συγκρότημα Εγλυκάδας Περιβόλας (ώρα 8.30 μ.μ.)