Μ.Αναστασίου: Η Πλατεία Καλλιπάτειρας θα διασωθεί γιατί καλύπτει ζωτικές ανάγκες των κατοίκων

«Η πλατεία της Καλλιπάτειρας στην Αγυιά, είναι ένας ελεύθερος χώρος, που θα διασωθεί γιατί καλύπτει ζωτικές ανάγκες των κατοίκων»

Άρθρο – Παρέμβαση του Αντιδημάρχου Πολεοδομικού – Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού, Δόμησης και Δημοτικής Περιουσίας Μιχάλη Αναστασίου

 

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας προτεραιότητα τις ανάγκες του Πατραϊκού λαού, αγωνίζεται με συνέπεια, να αποκτήσει η πόλη μας ελεύθερους, κοινόχρηστους χώρους, για την αναβάθμιση της καθημερινής ζωής όλων μας. Χώρους που για δεκαετίες απουσίαζαν από την πόλη μας.

Θυμίζουμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή, με γραμμή ανυπακοής, ντε φάκτο ενέργειες και ελάχιστα χρήματα, αξιοποιώντας τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου, διαμόρφωσε τους πρώην σκουπιδότοπους στην πλαζ του ΕΟΤ στην Αγυιά, στο Νότιο Πάρκο και στον Κόκκινο Μύλο, σε μεγάλα, κοινόχρηστα πάρκα, που τα απολαμβάνει ο λαός αδάπανα.

Διεκδικήσαμε και μας παραδόθηκε για προστασία και αξιοποίηση το Πλατανόδασος.

Διεκδικούμε -και σύντομα πιστεύουμε με τους κοινούς αγώνες κατοίκων και Δημοτικής Αρχής- θα μας παραχωρηθεί ο πρώην σκουπιδότοπος του Ριγανόκαμπου, για να δημιουργήσουμε το νέο, Ανατολικό Πάρκο.

Πραγματοποιούμε παρεμβάσεις και έργα, σε πλατείες και άλλους, μικρότερους χώρους στο κέντρο, τις γειτονιές και τα χωριά του Δήμου μας.

Κάνουμε προσπάθεια, παρά τις μεγάλες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης και τις ελλείψεις προσωπικού, με την βοήθεια των εργαζομένων μας, να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο και να διασώσουμε περισσότερους ελεύθερους χώρους του Σχεδίου Πόλης, πλατείες, διανοίξεις δρόμων, σχολεία.

Σ’ αυτή την προσπάθειά μας, επιδιώκουμε την συνεργασία αλλά και την παρέμβαση των κατοίκων.

Έχουμε τα μάτια και τ’ αυτιά μας ανοιχτά, γιατί θέλουμε να ικανοποιήσουμε κάθε δίκαιο αίτημα. Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη του Πατραϊκού λαού.

Η πλατεία της Καλλιπάτειρας στην Αγυιά, είναι ένας ελεύθερος χώρος, που προσπαθούμε να διασωθεί γιατί καλύπτει ζωτικές ανάγκες των κατοίκων, όπως και οι άλλες πλατείες. Αυτή είναι η πολιτική απόφαση του Δημάρχου που έχει μεταφερθεί στις Υπηρεσίες προς υλοποίηση. Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα καταθέσουμε πρόταση για την απαλλοτρίωση και των υπολοίπων δύο (2) στεμμάτων της έκτασης, από τα τέσσερα (4) συνολικά, για να κατασκευαστεί μια ακόμα πλατεία.

Επίσης, σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, θα παρουσιαστεί από την Δημοτική Αρχή και τους εργαζόμενους της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου, ο συνολικός σχεδιασμός για το Σχέδιο Πόλης.

Οι ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι είναι ζωτικής σημασίας για τον ελεύθερο χρόνο, την ζωή, την ανάσα των κατοίκων της πόλης μας.

Τώρα είναι ανάγκη κάτοικοι, μαζικοί φορείς, Δημοτική Αρχή με πολύμορφες κινητοποιήσεις να απαιτήσουμε να χρηματοδοτηθεί με τα αναγκαία ποσά από το «πράσινο ταμείο» και από άλλες πηγές χρηματοδότησης για να εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης και να αξιοποιηθούν οι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι, για τις ανάγκες του λαού.