Καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση του κ. Αλεξόπουλου για το περιβαλλοντικό χαράτσι

Καταψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση του κ. Αλεξόπουλου για το περιβαλλοντικό χαράτσι

 

 

Στη χθεσινή του συνεδρίαση (1η Ιουνίου), το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, καταψήφισε το περιβαλλοντικό τέλος, που προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης του ΚΙΝΑΛ και πρόεδρο του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. (Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Αχαΐας, κ. Αλεξόπουλο.

Πρόκειται για ένα ακόμα χαράτσι, που ψήφισαν και εφαρμόζουν από κοινού τόσο η Ν.Δ., όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Ε.Ε. Ένα χαράτσι που θα φορτωθεί ξανά στις πλάτες των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.

Η Δημοτική Αρχή, από το 2015, είχε έτοιμο το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, η καθυστέρηση στην υλοποίησή του όμως, οφείλεται στην πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, αλλά και στον σφοδρό ανταγωνισμό ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους για το ποιος θα βάλει στο χέρι αυτό το νέο πεδίο κερδοφορίας.

Ως Δημοτική Αρχή, διαφωνούμε με την πληρωμή τέτοιου φόρου, γιατί μετακυλύει όλη την ευθύνη στους Δήμους και στους Φορείς Διαχείρισης και ουσιαστικά ρίχνει όλο το βάρος στα λαϊκά νοικοκυριά, μιας και το ποσό αυτό θα πληρωθεί μέσω των δημοτικών τελών. Άλλωστε, εμείς διαφωνούμε συνολικά με την ύπαρξη ανταποδοτικών τελών και ως Δημοτική Αρχή δίνουμε σταθερά μάχη για τη σταδιακή μείωσή τους, μέχρι την κατάργησή τους.

Καλούμε το λαό να αντιπαλέψει δυναμικά αυτό το νέο φόρο που θέλουν να του φορτώσουν, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ που τον εφαρμόζει, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ που τον νομοθέτησε