«ΣΠΙΡΑΛ» , ο πιο καλός ο μαθητής στη στήριξη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

«ΣΠΙΡΑΛ», ο πιο καλός ο μαθητής στη στήριξη

της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

 

 

Έκπληξη και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Σπιράλ» σχετικά με την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα στήριξης στα αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Το «ΣΠΙΡΑΛ» θεωρεί το θέμα της Παιδείας σοβαρό, αλλά όχι Δημοτικό. Δηλαδή, λένε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν πρέπει να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο!

Θεωρεί το θέμα της Παιδείας κοινοβουλευτικό, την κατάθεση ψηφίσματος κομματική και κατάντια να συζητηθούν τα θέματα Παιδείας στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Σε μια περίοδο που σε όλη την Ελλάδα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια σκληρή αντιεκπαιδευτική πολιτική, το «ΣΠΙΡΑΛ» θεωρεί ότι όλα αυτά αφορούν κάποιους άλλους και όχι το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.

Γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη του σε 30.000 μαθητές, σε 4.000 εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους που αγωνιούν για τη Δημόσια Παιδεία

Για το ΣΠΙΡΑΛ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να πάρει θέση:

  • Για την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη. Το στοίβαγμα δηλαδή των παιδιών μας.
  • Για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος που παραβιάζει προσωπικά δεδομένα και διαλύει την εκπαιδευτική και παιδαγωγική διαδικασία.
  • Για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να εξασφαλίσει η κυβέρνηση, έτσι ώστε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει με ασφάλεια.
  • Για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων, που είναι συμβασιούχοι και πάνε μετά τη λήξη των μαθημάτων. Σε αυτό το κορυφαίο ζήτημα υγιεινής, αν δεν έχει λόγο το Δημοτικό Συμβούλιο ποιος πρέπει να έχει; Ας μας πουν!

Αν δεν υπήρχε η διακηρυγμένη απέχθεια του «Σπιράλ» προς κάθε διεκδίκηση, θα μπορούσε να πιστέψει κάποιος ότι ζουν σε άλλη πόλη, πιθανά και σε άλλη χώρα.

Γιατί σίγουρα έχουν δει :

  • Τις τέσσερις, πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών στην πόλη μας το τελευταίο διάστημα.
  • Τις ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών σωματείων, τα καλέσματά τους προς τον Δήμο και όλους τους φορείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.
  • Τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Γονέων Δυτικής Ελλάδας, της Ένωσης Γονέων Πάτρας, του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και δεκάδων άλλων φορέων.
  • Τις δύο συναντήσεις του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και της Α΄ ΕΛΜΕ με τον Δήμαρχο, όπου τα Σωματεία ζήτησαν από τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Προφανώς αυτή η ιδιόρρυθμη «απολίτικη τύφλωση»  που έχουν στο «ΣΠΙΡΑΛ» δεν τους επιτρέπει να βλέπουν όλα αυτά. Βλέπουν βέβαια με μεγάλη ευκολία «κομματικά φαντάσματα», ιδίως όταν πρέπει να αποφύγουν να πάρουν θέση για τις εφαρμοζόμενες, αντιλαϊκές πολιτικές.

Όμως πώς να το κάνουμε δεν γίνεται να κουνάς συνέχεια το «απολίτικο» δάχτυλό σου και ταυτόχρονα να προσπαθείς να κρύψεις πίσω από αυτό την ταύτισή σου με αντιλαϊκές πολιτικές!