Δημοτική Αρχή και κάτοικοι, εμπόδισαν το ξήλωμα της γραμμής του Προαστιακού

Σήμερα το πρωί μηχανήματα του αναδόχου του έργου κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, στο τμήμα Ρίου – Κανελλοπούλου, προσπάθησαν να ξηλώσουν την γραμμή και να ξεκινήσουν τις εργασίες της επιφανειακής διέλευσης

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και κάτοικοι της περιοχής, συγκεντρώθηκαν στο σημείο, εμπόδισαν την έναρξη των εργασιών καταστροφής της υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της επίγειας διέλευσης της νέας γραμμής, που διχοτομεί, καταστρέφει την πόλη μας και υποβαθμίζει την ζωή των κατοίκων.

Ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στους κατοίκους, τους κάλεσε σε επαγρύπνηση και συνεχή αγώνα, μέχρι να υλοποιηθεί το αίτημα του Πατραϊκού λαού, για υπογειοποίηση της γραμμής, την λειτουργία του Προαστιακού και τη δημιουργία γραμμικού πάρκου.

Παράλληλα, τους ενημέρωσε ότι το αίτημα της πόλης μας επαναλειτουργία του Προαστιακού μέχρι το Ρίο, έγινε δεκτό και περιμένουμε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Σπηλιόπουλο την ημερομηνία έναρξης.

Πρόκειται για θετική εξέλιξη, γιατί η συγκεκριμένη γραμμή, εξυπηρετεί χιλιάδες συμπολίτες μας στις καθημερινές τους μετακινήσεις.