Ενημέρωση Δημάρχου Κ.Πελετίδη στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για το Φυσικό Αέριο

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συγκάλεσε, χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις σχετικά με το φυσικό αέριο, το σύμφωνο συνεργασίας που ζήτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να υπογραφεί από τον Δήμο Πατρέων και για την άρνηση και τις θέσεις της Δημοτικής για το θέμα.
Κατά την ενημέρωση ο Δήμαρχος είπε:
«Γνωρίζετε όλοι ότι η Δημοτική Αρχή, με συνέπεια τα τελευταία χρόνια, απαιτεί από τις Κυβερνήσεις, την έλευση του φυσικού αερίου μέσω αγωγού, στην περιοχή μας με όρους που θα διασφαλίζουν την πρόσβαση της λαϊκής οικογένειας, των απλών νοικοκυριών και των μικρών επαγγελματιών του Δήμου μας, σε φθηνή ενέργεια, και που θα εγγυώνται την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος.
Αυτή την θέση διατυπώναμε συνεχώς στις συναντήσεις και στις συσκέψεις με τους αρμόδιους.
Το Σύμφωνο Συνεργασίας για την δημιουργία δικτύου διανομής φυσικού αερίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όχι μόνο δεν δίνει λύση στην άρση της ενεργειακής φτώχειας, αλλά θέτει και σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων, γιατί θα μεταφέρεται με βυτιοφόρα οχήματα, σε δρόμους με δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ταυτόχρονα, εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας για τις τέσσερις εκτάσεις που θα γίνουν οι εγκαταστάσεις, αφού είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές και δεν υπάρχει σχέδιο από το Α έως το Ω που να υπάρχει πρόνοια για τις μελλοντικές εγκαταστάσεις που απαιτούνται.
Η επιμονή τους στην υλοποίηση ενός προγράμματος, που θα στοιχίσει δεκάδες εκατομμύρια και προβλέπεται να καλύψει 4.000 καταναλωτές, αντιστρατεύεται και υπονομεύει το δίκαιο αίτημα, να συνδεθεί η πόλη και η περιφέρεια με τον αγωγό φυσικού αερίου.
Για το θέμα θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ώστε η συνεδρίαση να μην γίνει με τηλεδιάσκεψη και να μπορέσουν να παραβρεθούν σε αυτή όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι δημότες».