Συναντήσεις Δημάρχου Κ.Πελετίδη με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πατρών και στην συνέχεια με την Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πατρών και στην συνέχεια με την Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.
Παρών στις συναντήσεις ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος.
Σκοπός των συναντήσεων ήταν ο συντονισμός για την διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην Παιδεία και που οξύνονται στις συνθήκες του κορωνοϊού, αφού η κυβέρνηση αρνείται να δώσει η ίδια λύσεις και προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες στους Δήμους και στους εκπαιδευτικούς.
Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι τα κρίσιμα ζητήματα είναι:
– Το κτιριακό διότι ο αίθουσες δεν επαρκούν και μένουν μαθητές έξω από τα σχολεία.
– Η καθαριότητα των σχολείων την ώρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Ανάγκες οι οποίες είναι πάγιες και διαρκείς και θα βρεθούν μπροστά μας και τον Σεπτέμβριο.
Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων όλες οι πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία για τον συντονισμό κοινών ενεργειών στο πλαίσιο της διεκδίκησης λύσης των προβλημάτων.
Ο Δήμαρχος μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συναντηθεί με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πατρών, την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας και το Συντονιστικό των μαθητικών κοινοτήτων της πόλης.
(Στιγμιότυπα από την συνάντηση, αλλά και από την συγκέντρωση των εκπαιδευτικών χθες το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος και μέλη της Δημοτικής Αρχής).