Η Δημοτική Αρχή στο πλευρό των εκπαιδευτικών κι ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, πραγματοποίηθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας για θέματα που αφορούν στη σταδιακή επαναλειτουργία των σχολείων και ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην συνάντηση από την πλευρά των Δασκάλων παρόντες ήταν ο Πρόεδρος, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, και τα μέλη του Δ.Σ. Ανδρέας Μπαγιώργος, Στέλιος Παλαρμάς και Μανώλης Κυπραίος.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η Δημοτική Αρχή για την όσο το δυνατόν πιο ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων και εξέφρασε την συμπαράταξη της Δημοτικής Αρχής στο πλευρό των εκπαιδευτικών για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου και την απαράδεκτη τροπολογία που μετατρέπει την εκπαιδευτική διαδικασία δε ριάλιτι. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και η μονιμοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων.

Στο πλαίσιο των επαφών του Δημάρχου με τους φορείς της εκπαίδευσης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με την Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας και την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων.