Σύσκεψη στο Δημαρχείο για την προετοιμασία της ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Χτες Τετάρτη  06/05/2020 ώρα 09:00 π.μ., τηρουμένων των μέτρων προστασίας, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σύσκεψη για την προετοιμασία της επανεκκίνησης και ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας  Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι Τάκης Πετρόπουλος και Νικόλαος Ασπράγκαθος, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Φωτεινή Συριώτη και Σοφία Ασπρούλια και υπηρεσιακά στελέχη.

Στη σύσκεψη τονίστηκαν τα προβλήματα που θα ανακύψουν από την έλλειψη απαιτούμενων προϋποθέσεων για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων στο χώρο της εκπαίδευσης, με βασικότερα το  κτιριακό (μικρές και σε πολλές περιπτώσεις μη αεριζόμενες αίθουσες διδασκαλίας και γραφείων) και την έλλειψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας των σχολείων.

Με βάση το κεντρικό μοντέλο σταδιακής  επαναλειτουργίας των σχολείων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας αποφασίστηκε:

1. Η ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με προσωπικό καθαριότητας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

2. Η επιμελής απολύμανση επιφανειών (θρανίων, γραφείων, πόμολων, θυρών κ.ο.κ.) με υπερχλωριούχο διάλυμα από το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, πριν την έναρξη των μαθημάτων, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων όσο περισσότερες φορές είναι δυνατόν αυτό να γίνεται καθημερινά.

3. Η απολύμανση των εξωτερικών χώρων (αύλειων χώρων) και των τουαλετών με πλυστικά μηχανήματα από ειδικά εξοπλισμένα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου, με το προβλεπόμενο πιστοποιημένο απολυμαντικό διάλυμα.

4. Την απολύμανση με ψεκασμό όλων των χώρων των σχολείων ,από εξειδικευμένη πιστοποιημένη ιδιωτική εταιρεία με την οποία έχει συμβληθεί ο Δήμος.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε ετοιμότητα και εγρήγορση για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία από την πλευρά του Δήμου, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία μας, κατά τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο για τους μαθητές το εκπαιδευτικό  και το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό τους».