Συναυλία αλληλεγύης στο υγειονομικό προσωπικό του νοσοκoμεόυ Αγ.Ανδρέας απο το Κουιντέτο του Δημοτικού Ωδείου

Ένα ξεχωριστό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία του covid-19, έστειλε σήμερα (Πέμπτη) το πρωί το «Κουιντέτο» από το Δημοτικό Ωδείο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Οι μουσικοί του «Κουιντέτου», στο πλαίσιο της συνέχισης των δράσεων στήριξης του λαού της Πάτρας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός, βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγ. Ανδρέας» και ερμήνευσαν συνθέσεις κλασσικών δημιουργών,  παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας, τόσο των ιδίων όσο  και των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι μουσικοί μονιμοποιήθηκαν σχετικά πρόσφατα, μετά από μακροχρόνιους αγώνες, έχοντας στο πλευρό τους τη Δημοτική Αρχή.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων εξέφρασε με αυτό το συμβολικό τρόπο, την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και σε όλο το υγειονομικό προσωπικό που δίνει άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία.

Ο Δήμος στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για άμεση κρατική χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.

Η πραγματοποίηση της «συναυλίας» από το «Κουιντέτο» του Δημοτικού Ωδείου Πατρών, έρχεται λίγες μόλις ώρες από την αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, του Δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη, από την οποία προκύπτει ανάγλυφα η ζοφερή εικόνα που υπάρχει στη Δημόσια Υγεία και την ανάγκη αλλαγής πολιτικής και μέτρων, για να έχουμε ένα Δημόσιο Σύστημα αντίστοιχο των δυνατοτήτων της εποχής μας, με αποκλειστικό γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.

Σε μια συμβολική κίνηση ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και μέλη της διοίκησης έδωσαν κόκκινα τριαντάφυλλα στο προσωπικό του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» (γιατρούς νοσηλευτές και υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό).

Μπορείτε να δείτε το βίντεο από την εκδήλωση στο link: