Ομόφωνη στήριξη στον αγώνα των συμβασιούχων οκταμηνιτών του δήμου

Τη στήριξή του στους 289 συμβασιούχων οκταμηνιτών του Δήμου Πάτρας, έδωσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Το αίτημα αυτό των συμβασιούχων, οι οποίοι θα συνεχίσουν τον δικαστικό τους αγώνα και με επιστολή τους, ζητούσαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, να λάβει απόφαση στήριξής τους, το έφερε στη συνεδρίαση ως κατεπείγον η δημοτική Αρχή.

Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αναφέρθηκε στο ιστορικό των συμβασιούχων οκταμηνιτών και στο πως η Δημοτική Αρχή, στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, θυμίζοντας τις παρεμβάσεις που έγιναν στον ΟΑΕΔ, αλλά και στη Βουλή και στα κόμματα, με αίτημα να μείνουν στη θέση τους μέχρι την ολοκλήρωση των έργων του Δήμου, στα οποία απασχολούνταν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι και αμέσως μετά να τους δοθεί το επίδομα του ΟΑΕΔ, αλλά και να συνεχίσουν να έχουν ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν περίθαλψη. Η πρόταση αυτή όμως απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. Επίσης, η Δημοτική Αρχή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στη δικαστική προσφυγή τους.

«Δεν συμφωνούμε με τα οκτάμηνα, δίμηνα κ.λπ. Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από 1.000 εργαζομένους, αλλά δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, από την κυβέρνηση».

Ο δήμαρχος κάλεσε το Σώμα να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων – που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση – και ήταν το εξής: «Αιτούμαστε όπως αποφασίσετε ομόφωνα, ότι αποδέχεστε να μας απασχολείτε με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ότι θα συναινέσετε ενώπιον, τόσο του Δικαστηρίου των ασφαλιστικών μέτρων όσο και του Δικαστηρίου της κύριας αγωγής, να επιστρέψουμε στην εργασία μας και να μετατραπούν οι συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου καθώς ήταν κατά πρώτον άκυρη η καταγγελία αυτών και κατά δεύτερον καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. Το αιτούμαστε δε αυτό, διότι μόνο έτσι μπορεί το Δικαστήριο να μην προχωρήσει στην κρίση περί του αν η αναγνώριση των συμβάσεων ως αορίστου χρόνου είναι αντίθετη με τις επιταγές του Συντάγματος».