ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση στην Πάτρα, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, οι πρώτοι 24 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Πελετίδης, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Δημήτρης Σπαρτινός.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Καραθανασόπουλο, υποψήφιο περιφερειάρχη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις 4 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, του Γιαννόπουλου Χρήστου, του Γεωργογιάννη Δημήτρη, της Αλάφη-Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρας και του Πρεβεδούρου Κλεάνθη.

Ο Κώστας Πελετίδης τόνισε στο χαιρετισμό του: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε Δήμο και Περιφέρεια σε μια κοινή κατεύθυνση, ώστε να φέρουμε ένα αποτέλεσμα που είναι αναγκαίο: ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του και να έχει αυτά που δικαιούται.»

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος αρχικά αναφέρθηκε στο σύνολο της πολιτικής που εφαρμόζεται και διαπερνά το σύνολο όχι μόνο της κεντρικής διοίκησης, αλλά και των Δήμων και των Περιφερειών  «Πρώτον υπάρχει κάποιος που σχεδιάζει τις βασικές κατευθύνσεις, των εφαρμοζόμενων πολιτικών στη χώρα μας; εμείς λέμε βεβαίως, όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις και κόμματα. Ποιος είναι αυτός που σχεδιάζει? Η ΕΕ, ένας διακλαδικός οργανισμός που σε αυτόν συμμετέχουν τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης, έτσι οι κυβερνήσεις και οι εκπρόσωποι αυτών των κρατών σχεδιάζουν τις στρατηγικές επιλογές για το επόμενο διάστημα, με τι κριτήριο; Mε το κριτήριο ικανοποίησης των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων και καθορίζουν τις στρατηγικές, γιατί ακριβώς η ΕΕ ήταν από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της μια λυκοσυμμαχία, σε βάρος των λαών. Δεύτερον αυτές τις στρατηγικές επιλογές ποιος τις υλοποιεί στη χώρα μας; Στη χώρα μας τις υλοποιούν οι κυβερνήσεις, οι εκάστοτε κυβερνήσεις, οι οποίες βεβαίως συμμετέχουν και στο σχεδιασμό, αλλά και στην υλοποίηση.

Οι αντιλαϊκές επιλογές υλοποιούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, είτε βρισκόμαστε σε μνημόνια είτε όχι. Ταυτόχρονα εκτός από αυτούς που σχεδιάζουν και υλοποιούν, υπάρχουν και κάποιοι που εξειδικεύουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και σε επίπεδο Περιφερειών και Δήμων. Τις εξειδικεύουν οι εκάστοτε Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές. Άρα να λοιπόν ένα νήμα το οποίο δένει όλο αυτό το πλέγμα του υπερκρατικού μηχανισμού της ΕΕ, με τον κρατικό μηχανισμό και τους μηχανισμούς σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Από αυτή την άποψη οι επιλογές που γίνονται είναι πολύ συγκεκριμένες, πολύ περισσότερο που οι περιφέρειες τα τελευταία χρόνια δένονται όλο και περισσότερο και πιο άμεσα με την πολιτική της ΕΕ.»

Τόνισε τη στάση των άλλων δυνάμεων της Περιφέρεια απέναντι στο κεντρικό ζήτημα της ανάπτυξης -ανάπτυξη και έργα από ποιόν και για ποιόν-, αλλά και τη στάση τους απέναντι στα καθημερινά εργατικά-λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες και τη διέξοδο από την αντιλαϊκή πολιτική. Αναφέρθηκε και στο πλαστό δίπολο που καλλιεργείται σε κεντρικό επίπεδο μεταξύ συντήρησης και προόδου, με στόχο να κρυφτεί η συμμαχία στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου.

Συνέχισε λέγοντας «Αντίπαλος στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς η δυναμική του λαϊκού παράγοντα, η λαϊκή παρέμβαση, και εδώ στην Πάτρα στις προηγούμενες εκλογές σπάσαμε έναν κρίκο της αλυσίδας τους, με το αναδειχθεί στη Δημοτική Αρχή το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Δημοτικής Αρχής σε λαϊκή αντιπολίτευση, που έχει γίνει καρφί στο μάτι των άλλων, μέσα από τη συνέπεια λόγων και έργων που έδειξε τονίζοντας πως «πρέπει αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια να την κάνουμε πιο δυνατή, ακόμα πιο αποφασιστική και στο Δήμο της Πάτρας ξεμπερδεύοντας, ακόμη και από την πρώτη Κυριακή με επανεκλογή της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Κώστα Πελετίδη, αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να ισχυροποιηθεί αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.»

«Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα συσπείρωσης, ευρύτερων δυνάμεων με τους οποίους έχουμε συναντηθεί στους μικρούς και μεγάλους αγώνες, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, και τους λέμε: θέλουμε να συμπαραταχθείτε και να συσπειρωθείτε με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης κρατώντας τις δικές σας αγωνίες, αλλά και τις επιμέρους απόψεις, αρκεί να συμφωνούμε στο κύριο: στην ανάγκη ισχυροποίησης του μετώπου αντίστασης, στην ανάγκη να περάσει ο λαϊκός παράγοντας στην αντεπίθεση. …  Θέλουμε να δυναμώσει το μέτωπο αντίστασης που υπάρχει στους αγώνες των εργαζομένων, στην πόλη της Πάτρας, αλλά και συνολικά στην περιφέρεια μας. Αγώνες που οδήγησαν στην αλλαγή συσχετισμού στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, προς όφελος των ταξικών δυνάμεων. Υπάρχει στους αγώνες τις νεολαίας και της νέας γενιάς για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, στα πανεπιστήμια και τα σχολεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Στους αγώνες των ΕΒΕ, των εμπόρων για την επιβίωσή τους από τον σφοδρότατο ανταγωνισμό τον οποίο δέχονται από τα μονοπώλια. Υπάρχει στους αγώνες των αγροτών που ξεδιπλώνονται στα μπλόκα. Αυτό το μέτωπο σφυριλατήθηκε και διαμορφώνεται στις διεκδικήσεις, σε κάθε γειτονιά για τΗ βελτίωση της ποιότητας ζωής. Αναδεικνύεται στις αγωνιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες των οργανώσεων των γυναικών. Αυτό το μέτωπο όλων των κοινωνικών ομάδων, που βρίσκονται στον αγώνα παλεύοντας για τα δικαιώματά τους και τη βελτίωση της ζωής τους εμείς θέλουμε να το κάνουμε πιο δυνατό, πιο ισχυρό και πιο αποφασιστικό απέναντι σε ένα μπλοκ πολιτικών δυνάμεων που έχουν την ευθύνη για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, που εξυπηρετούνε, με την πράξη και τη δράση του,ς τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.»

Κλείνοντας είπε «Συγκροτούμε ένα ψηφοδέλτιο στη βάση της Λαϊκής αντιπολίτευσης και της αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, στην αντιλαϊκή πολιτική της των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους, σε τελική ανάλυση απέναντι στα συμφέροντα των λίγων. Συμπορευόμαστε με όλους αυτούς που νιώθουν την ανάγκη να μην υποταχθούν, με αυτούς που επιλέγουν με την καρδιά και τη συνείδησή τους και όχι με βάση το ατομικό τους συμφέρον. …. Είναι ένα κάλεσμα που μένει ανοιχτό, δεν κλείνει με την συγκρότηση του ψηφοδελτίου, δεν κλείνει με το κλείσιμο της κάλπης των εκλογών, είναι ένα κάλεσμα που βλέπει στην επόμενη μέρα, στην ανάγκη ενός ισχυρού λαϊκού κινήματος, ενός κινήματος αντεπίθεσης, γιατί εμείς ερχόμαστε από μακριά και θέλουμε να πάμε πολύ μακριά!»

 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1.      Αγγελακοπούλου Αναστασία: Απόφοιτη της σχολής διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πάτρας.

2.      Αγγελόπουλου Αναστασία : Απόφοιτη του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέλος του Σ.Π Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

3.      Αλάφη-Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα: Αρχιτέκτονας Μηχανικός, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΣ της ΚΝΕ.

4.      Αραβαντινός Φώτης: Απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας του Παν/μιου Πατρών, αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, μέλος του ΣΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ.

5.      Γεωργογιάννης Δημήτρης: Εν ενεργεία αστυνομικός, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Λεύκας Πατρών.

6.      Γιαννόπουλος Χρήστος: Δημοτικός υπάλληλος, υπεύθυνος του Χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας, Δάσκαλος Χορού σε πολιτιστικούς συλλόγους της Περιφέρειας. Μέλος του διεθνούς συμβουλίου χορού.

7.      Δακορώνιας Βασίλης: Φαρμακοποιός. Μέλος του αθλητικού συλλόγου «Αθηνόδωρος Αιγιεύς».

8.      Δραγώτης Κωνσταντίνος: Χειρουργός, Διευθυντής ΕΣΥ ΜΕΘ ΓΝΠ Αγ. Ανδρέας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Αχαΐας, εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του ΓΝΠ. Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καρναβάλι Πάτρας, του Δήμου Πατρέων.

9.      Ζαπάντη Αλεξάνδρα: Αγρότισσα, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας». Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου του θεατρικού εργαστηρίου Αιγείρας.

10.   Κονδάκη Χριστίνα: Συνταξιούχος, Πρόεδρος του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων.

11.   Κοτσιλιάνος Κωνσταντίνος: Εκπαιδευτικός στο μουσικό σχολείο Βαρθολομίου Ηλείας, εκλεγμένος Περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

12.   Κουνάβης Χάρης: Αυτοαπασχολούμενος, τελειόφοιτος Πολιτικών Επιστημών.

13.   Μπίστιχα Ασπασία: Εργαζόμενη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Καραμανδανείου.

14.   Μπουρδανιώτης Σπύρος: Δικηγόρος.

15.   Ντάσιος Αντώνης: Φυσικοθεραπευτής, μέλος του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων του ΠΓΝΠ Ρίου.

16.   Ξιούρας Κωνσταντίνος: Δημοτικός Υπάλληλος, εργοδηγός, εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Πρόεδρος του Σωματείου Καθαριότητας του Δήμου Πάτρας. Εκλεγμένος στην ΠΟΕ- ΟΤΑ.

17.   Πατρινού Βασιλική (Βάνα): Απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χειρούργος- Διευθύντρια ΕΣΥ στη Ν.Μ. Μεσολογγίου, Συνεργάτης Ιατρός στο ΕΚΑΒ Πατρών, μέλος του ΔΣ της Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτ/νιας (ΕΙΝΑΑ) .

18.   Πρεβεδούρος Κλεάνθης: Εργοδηγός ΔΕ στη ΔΕΥΑ Πάτρας, Ταμίας του ΔΣ εργαζομένων της ΔΕΥΑΠ.

19.   Συμεωνίδης Γρηγόρης: Αντισμήναρχος (Ι) εν αποστρατεία, μέλος του ΔΣ του ΕΣΥΝ, του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Πάτρας και μέλος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Πατρέων.

20.   Τερζής Στάθης: Διευθυντής της νευρολογικής κλινικής του ΠΓΝΠ Ρίου και εκπρόσωπος ιατρών στο ΔΣ του ΠΓΝΠ Ρίου. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Αχαϊας.

21.   Τζαμαλούκα Παναγιώτα (Τέτη): Δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του Σκαγιοπουλείου.

22.   Τηλιγάδης Κωνσταντίνος: Αρτοποιός, μέλος της Πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, γραμματέας της συντεχνίας αρτοποιών Πάτρας, Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ, Β΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας.

23.   Τσαπάρας Γιώργος: συνταξιούχος οικοδόμος, Πρόεδρος των Συνταξιούχων του ΙΚΑ Πάτρας, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Πάτρας, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ.

24.   Τσεπελίκας Χρήστος: Οικοδόμος, συνδικαλιστής.