ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Ο εκλεκτός κινέζικος θίασος Flying Dragons and Dancing Lions Team of Cuigezhuang Township, θα βρίσκεται από σήμερα στην Πάτρα και θα συμμετέχει στο Καρναβάλι, στο πλαίσιο των πολιτιστικών ανταλλαγών που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή με πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Το συγκρότημα φτάνει σήμερα το μεσημέρι στην Πάτρα και το απόγευμα (στις 6:30), θα ξεναγηθεί από την Δημοτική Αρχή στην Αγορά Αργύρη.

Από αύριο, Πέμπτη 7 Μάρτη, θα παρουσιάσει στην πόλη μας, το δρώμενο του Δράκου, δίνοντας μια ξεχωριστή αύρα και ένα σπάνιο θέαμα. Το δρώμενο αποτελεί μία παράσταση δρόμου με καλλιτέχνες, που παρουσιάζουν τον δράκο, ένα ιερό σύμβολο της κινέζικης κουλτούρας.

Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί σε δύο συνοικίες της Πάτρας αλλά και στη νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου 9 Μάρτη και στη Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού την Κυριακή 10 Μαρτίου.

-Πέμπτη 7 Μάρτη στην Αγυιά στις 18.30. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έσω – Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας. Παρέλαση επί της Νοταρά, τερματισμός Πλατεία Ντε Μιράτα-Παναχαϊκή, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

-Παρασκευή 8 Μάρτη στα Ζαρουχλέϊκα στις 18.30. Σε συνεργασία με το Νότιο Διαμέρισμα. Παρέλαση επί  των οδών Αγ. Ιωάννη Πράτσικα, Άνοδος Ανθείας, Ευβοίας, Κεντρική πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, οδός Φιλίππου- Ολυμπιάδος, όπου θα πραγματοποιηθούν δρώμενα.

 

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του συγκροτήματος στην Πάτρα, περιλαμβάνει τα εξής:

-Την Πέμπτη 7 Μάρτη στις 10 π.μ., επίσκεψη στο Δημαρχείο, αμέσως μετά ξενάγηση στην Δημοτική Πινακοθήκη και στην έκθεση Γερολυμάτου, στις 11.00 π.μ. ξενάγηση στην Achaia Clauss και στις 6.30 μ.μ. θα γίνει το δρώμενο στην Αγυιά.

-Την Παρασκευή 8 Μάρτη, ξενάγηση στο Μουσείο στις 10 π.μ., ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης στις 11.30 π.μ. και στις 6.30 μ.μ. τα δρώμενα στα Ζαρουχλέικα.

-Σάββατο 9 Μάρτη, ξενάγηση στο Κάστρο στις 10 π.μ., συνάντηση στο Δημαρχείο στη 1:30 μ.μ. μαζί με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, και συμμετοχή στην βραδινή παρέλαση του Καρναβαλιού, στις 5.30 μ.μ.

-Κυριακή 10 Μάρτη θα συμμετάσχει στις 2 μ.μ. στην μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού και στις 8.30 μ.μ. στην εκδήλωση καύσης του Καρνάβαλου.