Χαιρετισμός Ήρας Κουρή στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κουρή Ήρα, Φιλόλογος. Διατέλεσε Αντιδήμαρχος Πατρέων, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αρκτικού διαμερίσματος, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Οικολογικών Οργανώσεων της ευρύτερης περιοχής Πατρών. Είναι πρόεδρος του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων.

Η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση αποδεικνύει περίτρανα τη στήριξη του Πατραϊκού λαού στη Δημοτική αρχή και στο δήμαρχο Κώστα Πελετίδη. Όλοι όσοι γίναμε κοινωνοί της τεράστιας προσπάθειας που έγινε τα τελευταία χρόνια να αλλάξει ρότα η πορεία της πόλης μας, να αντιστραφούν οι όροι που ήθελαν την Πάτρα κάτω από έλεγχο συγκεκριμένων πολιτικών και μεγαλοσυμφερόντων , αισθανόμαστε υπερήφανοι για το έργο που επιτελέστηκε. Με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου η πόλη μας ξαναζωντάνεψε και ομόρφυνε. Σε δύσκολες εποχές που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξόντωνε τους πολίτες και διέλυε την τοπική αυτοδιοίκηση, σε εποχές που όχι μόνο μειώθηκε η χρηματοδότηση αλλά ζητούσαν και τα αποθεματικά των δήμων, τις οικονομίες μας δηλαδή, σε εποχές που οι εργαζόμενοι μειώθηκαν και οι προσλαμβανόμενοι υπάλληλοι έρχονταν στο δήμο με τις κατάπτυστες οκτάμηνες συμβάσεις – που θυμίζουν δουλοπαροικία- η δημοτική αρχή με ήθος , αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια αγωνίστηκε και πέτυχε να αλλάξει την σημερινή και τη μελλοντική εικόνα αυτής της πόλης. Δεν ήταν εύκολα όλα αυτά.

Όταν το Φεβρουάριο του 2015 αποδέχθηκα την πρόταση του Κώστα Πελετίδη να συμπορευθώ μαζί του στην προσπάθεια να ανοίξουμε τους ορίζοντες της πόλης μας και να επιλύσουμε το πλήθος των χρόνιων προβλημάτων με γνώμονα πάντα το λαϊκό συμφέρον, γνώριζα , τόσο από την εμπειρία μου στο δημοτικό συμβούλιο όσο και από τους αγώνες μου ως πρόεδρος του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος Αρκτικού Διαμερίσματος , ότι ο δρόμος μας δεν θα ήταν εύκολος λόγω της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης. Έχοντας ενεργό εθελοντικό ρόλο και μέσα στο πλαίσιο συλλογικών αποφάσεων και ρεαλιστικών πολιτικών κινήσεων προχωρήσαμε στη λειτουργία δομών πρωτοποριακών και αναγκαίων. Οι παιδικές κατασκηνώσεις και το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων που φιλοξενούνται στο χώρο του πρώην κάμπινγκ της Αγυιάς αποδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή έχει όραμα μιας υγιούς και δυνατής κοινωνίας. Και σε αυτό το μετερίζι παλέψαμε σταθερά και συστηματικά.

Σήμερα λοιπόν, δημόσια και για μια ακόμη φορά δηλώνω ότι συμπορεύομαι με τη Λαϊκή Συσπείρωση γιατί πρέπει να είναι ισχυρό το μέτωπο κατά των πολιτικών δυνάμεων που τελμάτωσαν την πόλη, που τυφλά εξυπηρετούσαν τα σχέδια του κεντρικού κράτους των Αθηνών, για αυτό και δε σήκωναν το ανάστημά τους στις πολιτικές που ρήμαζαν τους Πατρινούς αλλά και σε πολιτικές που μας βούλιαξαν λόγω της κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν. Σήμερα δεν στεκόμαστε απλά, δίπλα στη δημοτική αρχή και τον Κώστα Πελετίδη αλλά παίρνουμε την ευθύνη να υπερασπιστούμε το έργο που έγινε προς όφελος του Πατραϊκού λαού.

Η λάσπη που ρίχνουν δεν μπορεί να περάσει. Και γνωρίζουμε ότι λάσπη ρίχνουν αυτοί που δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα ή δεν έχουν να δείξουν έργο για την κοινωνία ή αυτοί που υπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς.

Εμείς συμπορευόμαστε στον τίμιο αγώνα που δίνει η Λαϊκή Συσπείρωση για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας για μια Πάτρα που ανήκει στο λαό της.