Κοινός τόπος συνάντησης η στήριξη των αντιλαϊκών πολιτικών

Με καθημερινές ομοβροντίες ανακοινώσεων, παρεμβάσεων και πληρωμένων σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεχίζεται η προσπάθεια διαστρέβλωσης και  κατασυκοφάντησης  από τα επιτελεία που έχουν συντονιστεί για «να ξεμπερδεύουν με αυτή τη Δημοτική Αρχή». Στόχος κοινός και δημόσια  διακηρυγμένος.

Είναι λογικό να έχουν κοινό τόπο συνάντησης όσοι έχουν στηρίξει τις αντιλαϊκές πολιτικές διαχρονικά. Οι υποψήφιοι δεν είναι απλά πρόσωπα, είναι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και είναι υπόλογοι για την πολιτική που έχουν εφαρμόσει στο παρελθόν αλλά και στο σήμερα, μία πολιτική που τσακίζει την εργατική – λαϊκή οικογένεια, τους εργαζόμενους και τον λαό γενικότερα.

Έχουν κοινή γραμμή πλεύσης, την ανάπτυξη που συμφέρει τους λίγους, σε βάρος των πολλών.

Για αυτό άλλωστε και τους είναι εύκολο να μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα και από συνδυασμό σε συνδυασμό που, υποτίθεται, τους χωρίζει άβυσσος. Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκλεγμένοι με τη ΝΔ, δηλώνουν τη στήριξή τους στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Πρόσωπα που έχουν διατελέσει σε θέσεις ευθύνης με Δημοτικές Αρχές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άσπονδοι εχθροί ξαφνικά γίνονται επιστήθιοι φίλοι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Αλεξόπουλος, που συμφώνησε, στήριξε και υλοποίησε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα μνημόνια, τις πολιτικές που φτωχοποίησαν τον λαό και δημιούργησαν στρατιές ανέργων, προσπαθεί να χρεώσει στη Δημοτική Αρχή και στο Δήμαρχο την ανεργία και την έλλειψη ανάπτυξης. Η πόλη μας δεν θέλει λόγια, θέλει έργα. 10 χρόνια ο κ. Αλεξόπουλος  δεν έκανε ούτε  τα στοιχειώδη, όπως μαρτυρούν οι  νησίδες στην είσοδο της πόλης μας που είναι σε  εγκατάλειψη αντί να λάμπουν και  να είναι όμορφες.

Ειδικό καταμερισμό φαίνεται να έχει αναλάβει ο ακροδεξιός βουλευτής Νικολόπουλος, που δημοσιεύει μπαράζ ψευδών δηλώσεων, κατηγορώντας και αφήνοντας υπονοούμενα για καταχρήσεις και παραβάσεις.

Άλλωστε, όπως ο ίδιος δηλώνει,  «Αν βρεθεί κάποιος ή κάποια που μπορεί να διώξει τους Σταλινικούς σκοταδιστές και οπισθοδρομικούς από το Δημαρχείο, εγώ θα πάω δίπλα του. Μαζί του. (…) Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, όποιος ή όποιοι είναι με το Κομμουνιστή Δήμαρχο είμαι απέναντί τους … Είτε τον λένε Νεοδημοκράτη, είτε τον λένε Συριζαίο, είτε τον λένε ΠΑΣΟΚτζη».

Μπροστά στον «ιερό σκοπό» του δεν διστάζει να δημοσιεύει  ψέματα για τους εργαζόμενους της κοινωφελούς του Δήμου, ότι δήθεν “τακτοποιήθηκαν 40 ημέτεροι”. Η αλήθεια είναι ότι με δικαστικές αποφάσεις παραμένουν στη δουλειά τους εκατοντάδες εργαζόμενοι από τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

 

Ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, κ Ρώρος όταν δεν αναπαράγει την σκανδαλολογία, όπως έκανε στην περίπτωση του καρναβαλιού και για τις υποδομές αστέγων, κυνηγά και αυτός την «ανάπτυξη» με κάθε λογής λευκές και πολύχρωμες νύχτες.

 

Όπως λέει και ο ποιητής «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα ‘λεγαν».

 

Όλοι τους ομολογούν τον καημό που τους ενώνει. ‘’Να σωθεί η πόλη από την οπισθοδρόμηση”. Όλοι μαζί ενάντια στη Δημοτική Αρχή. Από τώρα λένε ότι θέλουν να συνεργαστούν στο δεύτερο γύρο, (αν βεβαίως υπάρξει),  για να πετύχουν το στόχο τους. Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για λογαριασμό των αφεντικών τους, που επιδιώκουν με όλους τους τρόπους να αλλάξει χέρια ο Δήμος και να γυρίσει η Πάτρα στο παρελθόν, όπου το χρήμα έρρεε άφθονο, αλλά δεν έφτανε ποτέ για τις ανάγκες του λαού.

 

Ο πατραϊκός λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Έχει κρίση, μνήμη, ξέρει την ιστορία και την πορεία του καθενός. Θα πετάξει στα σκουπίδια την ψευτιά, τη βρωμιά, τη χυδαιότητα. Θα δώσει απάντηση με τη μαζική συμμετοχή, στην εκδήλωση «Δημόσιου απολογισμού και παρουσίασης του έργου της Λαϊκής Συσπείρωσης», την Τετάρτη 6 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ (Ηπείρου 8 και Φαβιέρου). Θα μιλήσει ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.