Οχι στις απολύσεις και την Εργασιακή Εφεδρεία – Οχι στο κλείσμο των Προνοιακών Ιδρυμάτων

Κλιμακώνεται η επίθεση της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Η εργασιακή εφεδρεία δηλαδή οι απολύσεις στο δημόσιο που εμπνεύστηκε η Ν.Δ. και τα υλοποιεί το ΠΑΣΟΚ θα διογκώσει παραπέρα την ανεργία και θα έχει αρνητικές συνέπειες για όλο το λαό γιατί θα πληρώσει τις ελλείψεις που θα δημιουργηθούν. Χειροπιαστό παράδειγμα το προνοιακά ιδρύματα που φιγουράρουν στην «μαύρη Λίστα» της κυβέρνησης όπως στην πόλη μας «η ΜΕΡΙΜΝΑ και η ΚΙΒΩΤΟΣ της ΑΓΑΠΗΣ», που θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Στην πρώτη γραμμή των απολύσεων οι Δημοτικοί υπάλληλοι από τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς αλλά και από την καθαριότητα με βάση και τα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής.

Η Δημοτική αρχή που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστεράς δείχνει αποφασισμένη να υλοποιήσει την κυβερνητική πολιτική και στο ζήτημα αυτό.

Σχεδιάζει να παραδώσει το επόμενο διάστημα μετά την διαχείριση και την ανακύκλωση των απορριμμάτων στους μεγαλοεπιχειρηματίες και την αποκομιδή με πρώτο το Δημοτικό διαμέρισμα του Ρίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους να βρεθούμε μαζί στους Αγώνες για το δικαίωμα στην σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα Σωματεία να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία, να αποτραπούν οι απολύσεις, να μην κλείσουν τα προνοιακά ιδρύματα.

Η Δημοτική Αρχή τώρα να επιστρέψει σαν απαράδεκτη κάθε εγκύκλιο και να μην υλοποιήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, στον πόλεμο που κήρυξε η πλουτοκρατία, με τα πολιτικά στηρίγματα της, απαντούμε με ενίσχυση του άλλου πόλου της αλλαγής τάξης στην εξουσία.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΑΤΡΑ 14/09/11