Απάντηση της Λ.Σ για τους παιδικούς σταθμούς

Η Δημοτική Αρχή του κυρίου Δημαρά επιβεβαιώνει στην απάντησή της, προς την “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ότι τα παιδιά της πόλης μας δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από παρατάξεις που συμφωνούν με τη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, σημερινή και χθεσινή.

Η παράταξη του κυρίου Δημαρά με τους “αριστερούς” του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς στην απάντησή τους ομολογούν ότι: «από την στιγμή που ο νόμος ψηφίστηκε είμαστε υποχρεωμένοι να τον τηρήσουμε. Σε μια ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗ πολιτεία κορώνες του τύπου “ο νόμος καταργείται στα πεζοδρόμια” και “ανυπακοή τώρα” δεν μας βρίσκει σύμφωνους».

Τους βρίσκει σύμφωνους όμως η υλοποίηση των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης και δεν θα κουνήσουν το δακτυλάκι τους για να εξασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών να πάνε στους παιδικούς σταθμούς.

Συμφωνούν με την μεταφορά της ευθύνης της προσχολικής αγωγής στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν θεωρούν ότι η αγωγή και η προστασία των παιδιών της χώρας μας είναι δικαίωμα και πρέπει να διασφαλίζεται από το κράτος, μέσω κρατικών δωρεάν σύγχρονων βρεφονηπιακών σταθμών, που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών του ελληνικού λαού. Δεν περνά από το μυαλό τους ότι ο λαός το δικαιούται αυτό, αποδέχονται να πληρώνεται κάθε υπηρεσία που του προσφέρεται, όπως αυτό των τροφείων. Αυτή είναι η επιλογή του κεφαλαίου, ο λαός να φορολογείται άγρια με άμεσους και έμμεσους φόρους και αυτοί να τα τσεπώνουν με κάθε είδους προνόμια και παροχές.

Οι πολιτικές παρατάξεις δεν κρίνονται από την ευαισθησία τους, αλλά από το αποτέλεσμα και αυτό είναι καταστροφικό. Οι εργαζόμενοι βλέπουν τα παιδιά τους έξω από τους παιδικούς σταθμούς και πληρώνουν τροφεία, ενώ έπρεπε να είναι δωρεάν.

Προτάσεις για την Δημοτική Αρχή έχει η κυβέρνηση και το κεφάλαιο, αυτές υλοποιεί. Ο πατραϊκός λαός, πρέπει να υπερασπίζει τα δικαιώματά του, πρέπει να οργανώσει την πάλη του, να  απομακρύνει τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τοπικές αρχές, να’ρθει στην εξουσία ο ίδιος και στο περιθώριο το κεφάλαιο.

www.patrals.gr

Πάτρα 02 / 08 / 2011