436 παιδιά λαϊκών οικογενειών έμειναν έξω από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και το Δημοτικό Βρεφοκομείο

Για μια ακόμα χρονιά, εκατοντάδες λαϊκές εργατικές οικογένειες, νέα ζευγάρια βρίσκονται μπροστά σ’ένα εκρηκτικό αδιέξοδο, 436 παιδιά μένουν εκτός των βρεφονηπιακών σταθμών και του Δημοτικού Βρεφοκομείου της Πάτρας.

Από τις 726 νέες αιτήσεις που έγιναν στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, 353 έμειναν απ’έξω. Από τις 116 αιτήσεις που έγιναν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο 83 έμειναν απ’έξω.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί την Δημοτική Αρχή να πάρει άμεσα , κατεπειγόντως, όλα εκείνα τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την εγγραφή όλων των παιδιών που έχουν κάνει αίτηση στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού, να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία του Δήμου, π.χ. Αρσάκειο, να ενοικιαστούν χώροι. Κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Σε κανένα παιδί δεν πρέπει να λείψει η οργανωμένη και ενιαία με επιστημονικά κριτήρια διαπαιδαγώγηση.

Καμιά οικογένεια δεν πρέπει να πληρώνει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή, μέσα στο εκρηκτικό κοινωνικό τοπίο που ζούμε λόγω των αντιλαϊκών μέτρων της Κυβέρνησης, να ζητά τροφεία, αντί να αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο πατραϊκός λαός οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του, να που οδηγούν οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. την προσχολική αγωγή των παιδιών μας, έστειλαν την αρμοδιότητα των παιδικών σταθμών στους Δήμους, γιατί θεωρούν τα παιδιά μας κόστος.

Τα παιδιά της πόλης μας, της χώρας, δεν μπορούν να βρουν στέγη σε δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, χιλιάδες εργαζόμενοι άνεργοι δεν προσλαμβάνονται για να τους στελεχώσουν, δεν είναι ¨αναπτυξιακό¨ έργο λένε τα πολιτικά στηρίγματα του κεφαλαίου!

Ο πλούτος που συγκεντρώνεται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού θέλουν να πάει για την ανάπτυξη του κεφαλαίου και όχι για τις ανάγκες  των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν θέλουν να είναι γεμάτη η πόλη μας με ιδιόκτητους, πρότυπους, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς όπου τα παιδιά μας θα αρχίσουν την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους, θέλουν να βλέπουν γεμάτες τις τράπεζες της Ελβετίας από τα κέρδη των ολίγων.

Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΝ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, των ¨ανεξάρτητων¨ και οι παρατάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ και της Ν.Δ. που ψηφίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων μέσω του αναπτυξιακού νόμου, με λεφτά του ελληνικού λαού, αυτών δηλαδή που αποκλείονται από τους παιδικούς σταθμούς, έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες γιατί στηρίζουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική μέχρι κεραίας σε τοπικό επίπεδο.

Ο πατραϊκός λαός οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να απομονώσει την πολιτική που εκπορεύεται από μασκαρεμένες και μη παρατάξεις, πολιτική που του στερεί στοιχειώδη δικαιώματα.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή:

  • Να δεχθεί στη δύναμη των σταθμών όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή άλλης μορφής ελαστική απασχόληση.
  • Να δημιουργηθεί κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής και της κρατικής περιουσίας.

Άμεσα πρέπει:

1ον Να καταργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο, που προβλέπει την μεταφορά της ευθύνης για την προστασία και την αγωγή του παιδιού και των αντίστοιχων παιδικών σταθμών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

2ον Να λειτουργήσουν αποκλειστικά Κρατικοί, Δημόσιοι, Δωρεάν, Σύγχρονοι και Ασφαλείς Παιδικοί Σταθμοί και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων.

3ον Να καταργηθούν άμεσα όλα τα τροφεία και τα λειτουργικά έξοδα των Σταθμών να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.

4ον Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής σύγχρονων ασφαλών Παιδικών Σταθμών που θα καλύψουν το συντομότερο δυνατό όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των νέων γονιών.

Δραγώτης Κώστας Μέλος Δ.Σ. Δημοτικού Βρεφοκομείου

Τηλ. 6974113221

Πλέσσας Διονύσης Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Τομέα Παιδικών Σταθμών

Τηλ. 6974043049

Πάτρα 29 / 07 / 2011