Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών, της Γραμματείας  Αχαΐας του Π.Α.ΜΕ. και της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο της Πάτρας, για τον αποκλεισμό εκατοντάδων παιδιών φτωχών λαϊκών οικογενειών από τους δημοτικούς σταθμούς. Στην συνάντηση με τον Δήμαρχο κο Φούρα παραβρέθηκε και ο υποψήφιος Δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστας Πελετίδης που έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ένα στα τρία παιδιά που έκαναν αίτηση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Πατρέων μένουν εκτός. 374 οικογένειες  βρίσκονται μπροστά σε ένα εκρηκτικό αδιέξοδο. Το αιτήματά μας προς την Δημοτική Αρχή, να δεχθεί στη δύναμη των σταθμών όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να αξιοποιηθούν αίθουσες του Αρσακείου ή άλλων δημοτικών χώρων, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή άλλης μορφής ελαστική απασχόληση δεν έγιναν δεκτά.

Η γνωστοποίηση και από τον κο Φούρα, ότι από φέτος και κάθε επόμενο χρόνο, λόγω και του μνημονίου, θα υπάρχει σημαντική μείωση των εσόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνει την άποψη μας ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες προς τον Πατραϊκό λαό θα μειώνονται συνεχώς και για την λειτουργία της όποιας υπηρεσίας, όπως των παιδικών σταθμών, θα κληθεί ο Πατραϊκός λαός να πληρώνει μεγαλύτερα τροφεία και να ικανοποιούνται ολοένα λιγότερες αιτήσεις.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η πολιτική που εδώ και αρκετά χρόνια προωθείται από τις δυνάμεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. και στηρίζεται από τον ΣΥΝ / ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον δήθεν «ανεξάρτητο» Δημαρά, οδηγεί σε αδιέξοδο τον Πατραϊκό λαό. Κοροϊδεύουν συνειδητά τους Πατρινούς, ότι θα νοικοκυρέψουν την Πάτρα και ότι θα λύσουν με τοπικές ανεξάρτητες συνταγές τα προβλήματα, χωρίς να έρθουν σε αντιπαράθεση με την πολιτική που τα δημιουργεί.

Ο Πατραϊκός λαός δεν πρέπει να αφήσει αναπάντητη την επίθεση που δέχεται, με τους αγώνες και την ψήφο του πρέπει να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Αυτή τη φορά η καταδίκη τους από τον λαό πρέπει να είναι μεγάλη και ηχηρή. Και μπορεί να είναι τέτοια μόνο με την υπερψήφιση του άλλου πόλου, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζουν το Κ.Κ.Ε. και άλλοι αγωνιστές, που εναντιώνονται στην αντιλαϊκή πολιτική και στον «Καλλικράτη», που προβληματίζονται για την πορεία των εξελίξεων.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ».

Πάτρα 06 / 09 / 10