Το θέμα των απολύσεων στην εφημερίδα ¨ΗΜΕΡΑ¨ έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δ.Α.Σ. “ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ”

ΠΡΟΣ ΤΗΝ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» σας παρακαλεί να φέρετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα: «των απολύσεων στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ».

Οι δεκάδες απολύσεις και το παράνομο (Λοκ-άουτ) της εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ» ως απάντηση στην απεργία των εργαζομένων αποτελούν ακραία αντεργατική πρακτική. Εκδικητική, παράνομη και άδικη συμπεριφορά απέναντι σε εργαζομένους που επί μήνες έχουν υποστεί την προκλητικότητα του ομίλου με την μη καταβολή των δεδουλευμένων, τις παραβιάσεις της συλλογικής σύμβασης την παράνομη παρακράτηση των ασφαλιστικών εισφορών, τις απολύσεις δεκάδων εργαζομένων.

Ο Όμιλος «Καμπέρου» με τον υψηλό τζίρο και τα εκατομμύρια ευρώ κέρδη, εκβιάζει, παρανομεί, απολύει κατά το δοκούν γιατί έχει πλάτες στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κεντρικά και τοπικά.

Γιατί εκμεταλλεύεται την αντιλαϊκή πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Γιατί ποντάρει στην «πίεση» του τοπικού ΠΑΣΟΚ, της τοπικής ΝΔ για να αυξήσει τα κέρδη του μέσα από τα περίφημα κίνητρα και τραπεζικές διευκολύνσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, να απορρίψουν τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.

Να αγωνιστούν ενωμένοι και να διεκδικήσουν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας από την κυβέρνηση.

Να αποζημιωθούν άμεσα οι απολυμένοι και να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα με βάση την κλαδική συλλογική σύμβαση καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία που παράνομα για χρόνια υπεξαιρούνται από τον όμιλο.

Να συνεχιστεί δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς και άμεση καταβολή επιδόματος 1120 ευρώ για όσο διάστημα μείνουν άνεργοι οι απολυμένοι. Πάγωμα των δανείων των απολυμένων και όχι των χρεών του ομίλου.

Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία

«ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Πάτρα 03/11/09

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.