Το θέμα της μετατροπής της προβλεπόμενης πλατείας στις οδούς Κεφαλληνίας και Γυθείου σε πάρκιν έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δ.Α.Σ. “Πάτρα Μπροστά”

Προς την Πρόεδρο

Του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων


Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» σας παρακαλεί να φέρετε στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της «Μετατροπής της προβλεπόμενης πλατείας στις οδούς Κεφαλληνίας και Γυθείου σε πάρκιν».

Στην πόλη μας λόγω αποχαρακτηρισμού, η μία πλατεία μετά την άλλη χάνονται, οικοδομείται μία πόλη μπετόν αρμέ. Αυτό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζεται για χρόνια σε τοπικό και κυβερνητικό επίπεδο.

Ο κ. Φούρας και η παράταξή του, αντί να μπει επικεφαλής της προσπάθειας να μην χαθεί καμία πλατεία, κανένας κοινωφελής χώρος, καταστρέφει τους χώρους που έχουν χαρακτηρισθεί πλατείες και έχουν απαλλοτριωθεί. Κλασικό παράδειγμα η πλατεία που περικλείεται από τις οδούς Κεφαλληνίας και Γυθείου. Μια έκταση δύο στρεμμάτων την έκαναν πάρκιν!

Οι   υποκριτές   του   ΠΑΣΟΚ,  η   υπουργός  περιβάλλοντος   η

κ. Μπιρμπίλη, ο κ.Φούρας την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος θα βγάλουν δακρύβρεχτες ανακοινώσεις για το περιβάλλον και την προστασία του. Την ίδια στιγμή που στερούν μια περιοχή της πόλης μας, που είναι από τις πλέον πυκνοδομημένες, από την πλατεία της. Στην ίδια περιοχή που παρέδωσαν και το άλσος Αγ. Αλεξίου σε τσιμεντοποίηση.

Μια πλατεία είναι τόπος συνάντησης – πρασίνου – εκδηλώσεων. Προσφέρει ηρεμία στους εργαζόμενους που ζουν μέσα σ’ ένα τσιμεντοποιημένο περιβάλλον. Ενώ θέλουμε με το αστικό πράσινο να μειώσουμε το καλοκαίρι την θερμοκρασία, ο κ. Φούρας ασφαλτοστρώνει δύο στρέμματα για να ανεβάσει την θερμοκρασία. Ενώ το αστικό πράσινο λειτουργεί σαν φίλτρο για την σκόνη και να απορροφά τους ήχους, ο κ.Φούρας με το πάρκιν του ευνοεί το αντίθετο. Θυσιάζει τον ελάχιστο  εναπομείναν χώρο για πλατεία. Οι απόψεις και η πρακτική του είναι εφιάλτης για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους ανθρώπους που εργάζονται.

Η μετατροπή του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου, συνάντησης, ανάπαυσης σε πάρκιν δικαιολογείται με το πρόσχημα της ανάγκης στάθμευσης, της επίλυσης του κυκλοφοριακού!

Οι ελεύθεροι χώροι, οι πλατείες δεν μας περισσεύουν και το πάρκιν δεν επιλύει κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα. Απόψεις και  πρακτική  σαν   αυτή   που   εφαρμόζει   η   παράταξη    του

κ. Φούρα, θα τις συναντήσουμε εκεί που λείπει κάθε φιλοπεριβαλλοντική – προοδευτική άποψη και δράση. Μαύρο σκοτάδι.

Η ασφαλτόστρωση του χώρου έγινε παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, παρά την επιβολή προστίμου στον δήμο από την πολεοδομία, λόγω χαρακτηρισμού της ενέργειας ως παράνομης και αυθαίρετης.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πάτρας δεν λύνεται με την καταστροφή πλατειών και δημιουργία πάρκιν. Λύνεται: με την δημιουργία ενός Δημόσιου Κρατικού Φορέα συνδυασμένων συγκοινωνιών (αστικά λεωφορεία, προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), με σύγχρονα μέσα, με πυκνά δρομολόγια τοπικά και χρονικά, με φθηνό εισιτήριο και δωρεάν για τους φοιτητές και τους μαθητές. Μ’ αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεις την μετακίνηση και περιορίζεις την χρήση του Ι.Χ. αυτοκινήτου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να προχωρήσει στην λήψη της αυτονόητης μοναδικής απόφασης, την διαμόρφωση του χώρου σε πλατεία, όπως προβλέπεται από το σχέδιο πόλης.

Πάτρα 15/03/2010

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.