Το θέμα του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και την λειτουργία του, με λεφτά του Πατραϊκού λαού, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δ.Α.Σ. “Πάτρα Μπροστά”

Προς

Την Πρόεδρο του Δημοτικού

Συμβουλίου Πατρέων

Η Δ.Α.Σ. «Πάτρα Μπροστά» σας παρακαλεί να φέρεται στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα ¨του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και την λειτουργία του, με λεφτά του Πατραϊκού λαού, του Δήμου Πατρέων¨.

Στις 11/11/2008 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με την σύμφωνη γνώμη της παράταξης της Ν.Δ. και της παράταξης Δημαρά-ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποφάσισε την έγκριση παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στον Δήμο Πατρέων.

Η παράταξή μας το καταψήφισε γιατί μ’αυτή την απόφαση απαλλασσόταν η κυβέρνηση από την στοιχειώδη υποχρέωσή της να λειτουργεί το στάδιο, δωρεάν προς όφελος της νεολαίας μας και μεταφέρονταν η δαπάνη λειτουργίας στον Δήμο, δηλαδή στους Πατρινούς.

Πριν ακόμα η κυβέρνηση πάρει τα μέτρα σωτηρίας του κεφαλαίου και καταδίκης του λαού, λεηλατώντας όλες τις κατακτήσεις που με αίμα είχε αποσπάσει ο λαός μας, οι πολιτικές δυνάμεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν ξεκινήσει το ξεθεμελίωμά τους. Ήθελαν με τα κόμματά τους, να γίνει συνείδηση στον λαό και τα παιδιά του ότι η αποστολή του είναι να δουλεύει μια ζωή, χωρίς δικαιώματα, χωρίς την δυνατότητα δωρεάν άθλησης, ύπαρξης παιδικών σταθμών δωρεάν για όλους, διέλευσης από τους δρόμους χωρίς διόδια κτλ.

Η εξέλιξη που έχουμε σήμερα, να μην τηρούν οι κυβερνώντες τις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο δεν είναι κάτι καινούργιο, το αντίθετο θα ήταν έκπληξη. Αυτό το γνωρίζουν όλες οι παρατάξεις, συνειδητά δέχτηκαν αυτή την πορεία, αυτή είναι η πολιτική τους φιλοσοφία.

Επιβεβαιώνεται η τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 11/11/2008 όπως φαίνεται και από τα πρακτικά: (… Φανταστείτε, ότι αν δινόταν αυτή η σύμβαση το 2004, σήμερα θα πληρώναμε ως Δήμος το σύνολο και ο Δήμος που δεν έχει λεφτά θα πλήρωνε, θα ξαναρθείτε στο επόμενο Δ.Σ. και θα πείτε μα δεν τηρούνται οι συμβάσεις μας. Μα σωπάτε, δεν τηρούνται οι συμβάσεις σας; Εσείς δεν τις υπογράφετε; Σήμερα με το χεράκι σας δεν θα ψηφίσετε αυτή τη σύμβαση και αύριο θα έρθετε να πείτε, ότι δεν τηρούνται οι συμβάσεις και έχετε αυτό το ηθικό δικαίωμα; Δεν είσαστε υποκριτές; Αφού δείχνεται εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., διότι και οι δύο δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους, αύριο θα κληθείτε να βάλετε περισσότερα ανταποδοτικά τέλη, θα κληθείτε να χαρατσώσετε τον Πατρινό, θα αναγκαστείτε την δημόσια περιουσία που υπάρχει εκεί πέρα να την δώσετε στον επενδυτή, αυτόν που θέλει να κερδίσει από τα πάντα και αυτό θα γίνει με την ψήφο σας…)

Και έκλεισε η εισήγησή μας στο Δ.Σ.: (… Αύριο δεν δικαιούστε κανείς να μιλήσετε για αιτήματα, για συμβάσεις και για το σύνολο των άλλων υποχρεώσεων που έχουν οι κυβερνήσεις έναντί μας. Μεταφορά αρμοδιότητας είναι κι αυτό, την οποία δεν θα την πληρώσουν αυτοί, σε τίποτα, εμείς θα την πληρώσουμε.)

Λύση υπάρχει, η αθλητική κοινότητα, ο Πατραϊκός λαός έχει την δύναμη και το συμφέρον να επιβάλλει με συντονισμένο αγώνα στη Δημοτική Αρχή και την κυβέρνηση, την μόνη ορθή θέση. Την λειτουργία, συντήρηση και χρηματοδότηση του Παμπελοποννησιακού σταδίου να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το κράτος. Στην διοίκηση του σταδίου να συμμετέχουν Δήμος, αθλητικοί σύλλογοι, αθλητές για την οργάνωση της διαχείρισής του. Λεφτά υπάρχουν. Ο λαός φορολογείται άγρια με άμεσους και έμμεσους φόρους. Η πλουτοκρατία από την άλλη θησαυρίζει χάρη στα προνόμια που έχει από το ΠΑ.ΣΟ.Κ και την Ν.Δ.. Καμιά παραίτηση απ’ αυτό που δικαιούται η νεολαία.

Πάτρα  28 / 06 / 2010