Το θέμα του Παμπελοποννησιακού σταδίου και της άμεσης λειτουργίας του έφερε στο Δημοτικό συμβούλιο η Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Από τον Σεπτέμβριο του 2004 μέχρι σήμερα το Παμπελοποννησιακό στάδιο παραμένει κλειστό για την Πατραϊκή νεολαία. Το μόνο που τρέχει είναι η αποπληρωμή, από τον λαό της πόλης μας, της δαπάνης του.

Κατά την κυβέρνηση της ΝΔ, «είναι εξαιρετικά δαπανηρή η συντήρησή του», «έχει κόστος η λειτουργία του», «αναζητούμε βιώσιμη λύση».

Τα παιδιά μας είναι κόστος! Το 2007 η ισχυρή Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει τα εθνικά στάδια. Αυτό που γινόταν χρόνια πριν επί «αδύνατης» Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει σήμερα. Τι κι αν το ακαθάριστο εθνικό προϊόν τριπλασιάστηκε, τι κι αν ο τζόγος του ΟΠΑΠ αποδίδει δισεκατομμύρια. Λεφτά για τον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν υπάρχουν, για τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό και τους ταγούς του τα χρήματα πάντα υπάρχουν και περισσεύουν.

Αυτή η πολιτική της ΝΔ ωστόσο δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν δεν είχε συμπαραστάτη το ΠΑΣΟΚ.

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ μιλούν για απόδοση του Παμπελοποννησιακού στο λαό, ότι διασφαλίζεται ο αθλητικός του χαρακτήρας. Τα ίδια βέβαια λέει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ο Πρόεδρος της Αχ. Τράπεζας με τους οποίους, η Δημοτική Αρχή είναι σε «σύγκρουση» για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην διαχείριση του σταδίου.

Τους ενδιαφέρει η λειτουργία του Παμπελοποννησιακού για δημόσιες σχέσεις, κομματικές ανάγκες, εντυπωσιασμό, αποπροσανατολισμό, διαχείριση οικονομικών. Όχι όμως ως βασική φιλοσοφία, ως κυβερνητική επιλογή, δεν θέλουν τα εθνικά στάδια οι αθλητικές εγκαταστάσεις να λειτουργούν να συντηρούνται να χρηματοδοτούνται από το κράτος στην κατεύθυνση διασφάλισης του κοινωνικού αγαθού της άθλησης, που τόσο ανάγκη έχει η νεολαία μας.

Τώρα η κυβέρνηση τάζει «λαγούς και πετραχήλια» στους Δήμους, προκειμένου να τους «πείσει» να αναλάβουν «τα στάδια» να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της, για ξεφόρτωμα της υποχρέωσης που έχει. Μετά τις όποιες οικονομικές υποχρεώσεις αναλάβει, θα τις φορτώσει στο λαό όπως κάνει με μια σειρά αρμοδιότητες που έχει παραχωρήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να το παραχωρήσει σε «επενδυτές» οι οποίοι μπορούν να λειτουργούν αυτό που «δεν μπορεί» η πολιτεία, το ελληνικό κράτος! Αποδεικνύουν έτσι στην πράξη και ποιο είναι σήμερα το πραγματικό αφεντικό και ποιους υπηρετούν με την πολιτική τους.

Η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να σιγοντάρει αυτή την πολιτική. Οφείλει να συμπορευτεί με την νεολαία της πόλης μας. Η επιδίωξη ανάληψης της ευθύνης διαχείρισης του Παμπελοποννησιακού με στόχο ως λέει την διασφάλιση του αθλητισμού , της λειτουργίας του σταδίου υπέρ των νέων της πόλης μας, σημαίνει ότι το περίφημο κόστος θα το αναλάβει πάλι ο Πατραϊκός λαός. Κόστος όχι μόνο οικονομικό. Θα μπουν οι βάσεις για απαλλαγή του κράτους από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του. Ο λαός θα πληρώνει και θα ξαναπληρώνει το σύνολο των υπηρεσιών που δικαιούται.

Λύση υπάρχει. Η αθλητική κοινότητα, ο Πατραϊκός λαός έχει την δύναμη και το συμφέρον να επιβάλλει με συντονισμένο αγώνα στην κυβέρνηση την μόνη ορθή θέση. Να ανοίξει τώρα το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Την λειτουργία, συντήρηση, χρηματοδότηση να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το κράτος. Στην διοίκηση του σταδίου να συμμετέχουν Δήμος, αθλητικοί σύλλογοι, αθλητές για την οργάνωση της διαχείρισής του. Λεφτά υπάρχουν. Ο λαός φορολογείται άγρια με άμεσους και έμμεσους φόρους. Η πλουτοκρατία από την άλλη θησαυρίζει χάρη στα προνόμια που έχει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Καμιά παραίτηση απ’ αυτό που δικαιούται η νεολαία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.