250 παιδιά εκτός των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της Πάτρας

Ο πατραϊκός λαός που ζει με την αγωνία του μεροκάματου, την απειλή της ανεργίας, την ανασφάλεια σε όλα τα επίπεδα, την εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, υφίσταται και την αγωνία και το άγχος για το μεγάλωμα των παιδιών του.

250 παιδιά έμειναν εκτός των παιδικών – βρεφικών σταθμών του Δήμου Πατρέων. Οι περισσότεροι από αυτούς τους γονείς θα αναγκαστούν να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς σταθμούς με την ανάλογη οικονομική αιμορραγία.

Το 2001 το ΠΑΣΟΚ «άνοιξε το δρόμο» απαλλαγής του κράτους από την ευθύνη, φροντίδας των παιδιών, δημιουργίας των αναγκαίων παιδικών σταθμών. Έτσι το ήδη υποβαθμισμένο και ανεπαρκές δίκτυο προσχολικής αγωγής παραδόθηκε στην «ευθύνη» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη συναίνεση ΝΔΣΥΝ και τα παραπλανητικά «επιχειρήματα» για «αποκέντρωση» και «αυτοτέλεια των δήμων». Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής βιώνουν οι νέοι γονείς καθημερινά.

Να θυμίσουμε ότι οι 7 από τους 11 παιδικούς σταθμούς στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια, ενώ οι συνεχείς προτάσεις της παράταξης μας για πρόγραμμα άμεσων απαλλοτριώσεων οικοπέδων και οικοδόμηση σύγχρονων Σταθμών δεν βρίσκουν ανταπόκριση από τη Δημοτική Αρχή του Κου Φούρα.

Και στο θέμα των παιδικών σταθμών αποδεικνύεται το κυρίαρχο πολιτικό πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας. Ο πλούτος που παράγεται πηγαίνει στην πλουτοκρατία και ο λαός στερείτε βασικών δικαιωμάτων του. Μοναδική διέξοδος είναι η πάλη του πατραϊκού λαού για αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο.

Η Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» καλεί τον πατραϊκό λαό σε αγώνα για:

  • Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς και Δημόσια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλα τα τροφεία και τα λειτουργικά έξοδα των Σταθμών να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής σύγχρονων ασφαλών Παιδικών Σταθμών που θα καλύψουν το συντομότερο δυνατό όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και των νέων γονιών.
  • Προσλήψεις μόνιμού προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη εξάπλωση της «νέας γρίπης», με ευθύνη και έλεγχο πρώτα – πρώτα του κράτους και των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών υγείας.