Να ανοίξει τώρα το Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Τον Αύγουστο του 2004 με το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων αυτό που έμεινε στον ελληνικό λαό ήταν η αποπληρωμή του χρέους.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις αντί να αποδοθούν στον ελληνικό λαό, στα ελληνικά νιάτα, παραμένουν κλειστά εφόσον δεν βρεθεί ο «επενδυτής» να τα εκμεταλλευτεί.

Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο δεν είναι εξαίρεση. Τρία χρόνια τώρα περίπου παραμένει κλειστό.

Κατά την κυβέρνηση της ΝΔ, «είναι εξαιρετικά δαπανηρή η συντήρησή του», «έχει κόστος η λειτουργία τους», «αναζητούμε βιώσιμη λύση» !!!

Τα παιδιά μας είναι κόστος! Το 2007 η ισχυρή Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει τα εθνικά στάδια. Αυτό που γινόταν χρόνια πριν επί «αδύνατης» Ελλάδας δεν μπορεί να γίνει σήμερα. Τι κι αν το ακαθάριστο εθνικό προϊόν τριπλασιάστηκε, τι κι αν ο τζόγος του ΟΠΑΠ τους ταγούς αποδίδει δισεκατομμύρια. Λεφτά για τον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν υπάρχουν, για τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό και τους του τα χρήματα πάντα υπάρχουν και περισσεύουν.

Η πολιτική της ΝΔ δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν δεν είχε συμπαραστάτη το ΠΑΣΟΚ, που δεν θεωρεί και αυτό υποχρέωση του κράτους την λειτουργία, συντήρηση, χρηματοδότηση των σταδίων και αθλητικών εγκαταστάσεων, βλέπε Κολυμβητήριο Αγυιάς, και φυσικά έχει και την ίδια πολιτική σε σχέση με την χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Οι πρώτοι που έσπευσαν να απαλλάξουν την κυβέρνηση από την ευθύνη λειτουργίας των σταδίων είναι οι πρώην υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ και σήμερα Δήμαρχοι κ. Κουράκης και Φούρας. Ο πρώτος στο Ηράκλειο Κρήτης προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση, για το Παγκρήτιο ο δεύτερος μιμούμενο τον πρώτο θέλει να το επαναλάβει για το Παμπελοποννησιακό.

Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ μιλούν για απόδοση του Παμπελοποννησιακού στο λαό, ότι διασφαλίζεται ο αθλητικός του χαρακτήρας. Τα ίδια βέβαια έλεγε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ο Πρόεδρος της Αχ. Τράπεζας με τους οποίους, η Δημοτική Αρχή είναι σε «σύγκρουση» για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην διαχείριση του σταδίου.

Τους ενδιαφέρει η λειτουργία του Παμπελοποννησιακού για δημόσιες σχέσεις, κομματικές ανάγκες, εντυπωσιασμό, αποπροσανατολισμό, διαχείριση οικονομικών. Όχι όμως ως βασική φιλοσοφία, ως κυβερνητική επιλογή, δεν θέλουν τα εθνικά στάδια οι αθλητικές εγκαταστάσεις να λειτουργούν να συντηρούνται να χρηματοδοτούνται από το κράτος στην κατεύθυνση διασφάλισης του κοινωνικού αγαθού της άθλησης, που τόσο ανάγκη έχει η νεολαία μας.

Τώρα η κυβέρνηση τάζει «λαγούς και πετραχήλια» στους Δήμους, προκειμένου να τους «πείσει» να αναλάβουν «τα στάδια» να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της, για ξεφόρτωμα της υποχρέωσης που έχει. Μετά τις όποιες οικονομικές υποχρεώσεις αναλάβει θα τις φορτώσει στο λαό όπως κάνει με μια σειρά αρμοδιότητες που έχει παραχωρήσει στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ίδιο κάνει και η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ σήμερα τάζει «λαγούς και πετραχήλια» για την διασφάλιση του αθλητισμού της λειτουργίας υπέρ των νέων της πόλης μας και μετά θα αρχίσει η διολίσθηση, στις τσέπες του Πατραϊκού λαού είτε με άμεσο είτε με έμμεσο τρόπο. Το περίφημο κόστος θα το αναλάβει πάλι ο Πατραϊκός λαός.

Λύση υπάρχει, η αθλητική κοινότητα, ο Πατραϊκός λαός έχει την δύναμη και το συμφέρον να επιβάλλει με συντονισμένο αγώνα στη Δημοτική Αρχή και την κυβέρνηση την μόνη ορθή θέση. Να ανοίξει τώρα το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Την λειτουργία, συντήρηση, χρηματοδότηση να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το κράτος. Στην διοίκηση του σταδίου να συμμετέχουν Δήμος, αθλητικοί σύλλογοι, αθλητές για την οργάνωση της διαχείρισής του. Λεφτά υπάρχουν. Ο λαός φορολογείται άγρια με άμεσους και έμμεσους φόρους.

Ενώ τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι κλπ χάριν της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αναπτύσσουν ιλιγγιώδη κέρδη, αυτοί τους μειώνουν την φορολογία και τους παρέχουν άφθονες επιδοτήσεις μέσω αναπτυξιακών νόμων κλπ. Λεφτά υπάρχουν. Πολιτική βούληση δεν υπάρχει.