Αποχώρησε η Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» από την φιέστα του κ. Φούρα για την κατάσταση υγείας στην περιοχή μας

Δήλωση του Κώστα Πελετίδη επικεφαλής της Δ.Α.Σ. «ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «την κατάσταση υγείας στη περιοχή μας»

«Στις 10 Απριλίου 2009 έγινε συζήτηση, μετά από πρότασή μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων για την λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Από την πλευρά μας διατυπώθηκε με σαφήνεια, ότι η εξασφάλιση ή αποκατάσταση της υγείας στα λαϊκά στρώματα υποβαθμίζεται συνεχώς, ότι η γιγάντωση του επιχειρηματικού τομέα υγείας έχει αλώσει τον δημόσιο τομέα και ότι αναδείχθηκε η εγκληματική ευθύνη των κυβερνήσεων για την μη αντισεισμική θωράκιση του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και για την αδιαφορία τους να λειτουργήσει άμεσα μετά το σεισμό.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για την κατάσταση της υγείας του λαού μας είναι τεράστιες, ενώ η αντιπολίτευση θέλει να αξιοποιήσει στην προκειμένη περίπτωση την εύλογη δυσαρέσκεια του πατραϊκού λαού, για να προτείνει διαχειριστική εναλλαγή. Το σκηνικό όμως αυτό το γνωρίσαμε και σε αντίθετους ρόλους, με το ΠΑΣΟΚ δηλαδή ως κυβέρνηση και με την ΝΔ ως αντιπολίτευση.

Η κατάσταση στο χώρο της υγείας θα αλλάξει υπέρ του λαού μας, όταν θα εφαρμοσθεί πολιτική, που δεν θα αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, όταν θα καταργηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα, όταν θα έχουμε αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν Σύστημα Υγείας.

Αυτή ωστόσο την πορεία την αντιστρατεύονται οι πολιτικές δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, εμείς, όπως δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στα παιχνίδια εναλλαγής των δυνάμεων αυτών στην κυβερνητική εξουσία, δεν παίρνουμε μέρος και στις φιέστες του κ. Αβραμόπουλου και της Δημοτικής Αρχής του κ. Φούρα αναφορικά με την υγεία του λαού.

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ενημέρωσης και κινητοποίησης του πατραϊκού λαού, για λύσεις, που θα ωφελούν τον ίδιο τον λαό και όχι αυτούς, που στο όνομα του λαού αγωνίζονται, για το ποιος θα είναι χαλίφης στην θέση του χαλίφη».