Χαιρετισμός Γρηγόρη Συμεωνίδη στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Συμεωνίδης Γρηγόρης, Απόστρατος Ιπτάμενος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Μέλος Δ.Σ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων, μέλος Δ.Σ του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.)

Ο συνολικός απολογισμός και ο προς υλοποίηση σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης θα γίνει αναλυτικά από τον Δήμαρχο. Εγώ από την μεριά μου θα ήθελα να σταθώ σε μία μόνο δράση της Δημοτικής αρχής, την οποία και θεωρώ το ίδιο σημαντική ,με την δράση ενάντια στην ανεργία και το δικαίωμα όλων στην εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Η δράση αυτή αφορά στην στάση που κράτησε και κρατάει η Λαϊκή Συσπείρωση στο θέμα της στρατικοποίησης όλης της χώρας, δηλ. την μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη ΝΑΤΟΙΚΗ ΒΑΣΗ και ειδικότερα για την περιοχή μας , στην ενεργοποίηση του Αεροδρομίου του Αράξου , ως κέντρο αποθήκευσης , μεταφοράς αλλά και πολεμικών επιχειρήσεων με Πυρηνικά όπλα.

Εάν κάτι αφορά όλους μας και κυρίως τα λαϊκά στρώματα – διότι αυτά θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο-, είναι το αίσθημα της ασφάλειας που προέρχεται από την διασφάλιση της ειρήνης. Πως ένας λαός μπορεί να ζήσει , να αγωνιστεί και να ευημερήσει , μη έχοντας εξασφαλίσει αυτό το πολύτιμο δικαίωμα? Πως μπορούμε να μένουμε άπραγοι ή να σιγοντάρουμε ή και να υπερθεματίζουμε υπέρ του ΝΑΤΟ ,που ξέρουμε όλοι μας πάρα πολύ καλά ,ότι δεν υπάρχει πόλεμος , σύρραξη ή επέμβαση σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη ,που να μην φέρνει φανερά ή κρυφά την σφραγίδα του?

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την πλειοψηφία της Λαϊκής Συσπείρωσης , έχει λάβει αποφάσεις με τις οποίες διεκδικεί: Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να κλείσουν όλες οι βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας. Και για την περιοχή μας Κανένας “εκσυγχρονισμός” και εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Αράξου , και καμία ‘’αξιοποίηση’’ του αεροδρομίου της Ανδραβίδας Αυτές οι αποφάσεις όμως είναι κατά πλειοψηφία, αφού οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, που το παίζουν «ανένταχτοι», «ακομμάτιστοι», «αυτοδιοικητικοί», «ενωτικοί», «φιλειρηνιστές» ,είναι συνεπείς στη στήριξη αυτών των σχεδιασμών.

Και ενώ η κυβέρνηση έχει αναλάβει σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, και ο Αμερικανός πρέσβης περιοδεύει ανά την χώρα, προωθώντας τη «στρατηγική επένδυση των ΗΠΑ στην Ελλάδα»,. μια σειρά ¨αυτοδιοικητικοί παράγοντες¨ , Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες τον υποδέχονται στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων και της «ανάπτυξης». Απο το χορό δεν λείπει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που είτε μέσω του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλου κάνει συναντήσεις με τον αμερικανό πρέσβη για να του εκθέσει τις «δυνατότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές της Δυτικής Ελλάδας στον πρωτογενή τομέα», είτε δια του Περιφερειάρχη , που δεν βρήκε λέξη να πει για να καταγγείλει το πρόσφατο ΝΑΤΟικό συνέδριο που διοργανώθηκε στην Πάτρα με σκοπό να εμπεδωθεί στο λαό μας η «ασφάλεια» που μας παρέχει η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Έχοντας αυτά κατά νου , αλλά και τα έργα , τις συνολικές θέσεις και στάση της παρούσας δημοτικής αρχής σε σχέση με των υπολοίπων, δηλώνω ότι συμπορεύομαι και καλώ εσάς καθώς και τους ένστολους τόσο των ΕΔ και των ΣΑ ,είτε είναι εν ενεργεία είτε είναι συνταξιούχοι, να δούμε με καθαρή ματιά ποιά είναι τα συμφέροντα του λαού στην πόλη μας ,και να αγωνιστούμε για την επανεκλογή της Λαϊκής Συσπείρωσης με Δήμαρχο ξανά τον Κώστα Πελετίδη καθώς επίσης και την υπερψήφιση του Νίκου Καραθανασόπουλου στην περιφέρεια .