Χαιρετισμός Βαγγέλη Κατσακούλη στην εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κατσακούλης Βαγγέλης, Ιατρός Γαστρεντερολόγος. Περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και η Δημοτική Αρχή προκάλεσε σήμερα αυτή την συγκέντρωση για να κάνει δημόσιο απολογισμό.

Και μόνο αυτό, δείχνει τη διαφορετική φιλοσοφία που διέπει τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής. Να απολογηθεί μπροστά στους δημότες και να δεχθεί δημόσια κριτική για το έργο της.

Με τον Δήμαρχο γνωριζόμαστε εδώ και 30 χρόνια από το νοσοκομείο του «Αγ. Ανδρέα». Δύσκολα χρόνια, εφημερίες ζόρικες.

Δεν θα μιλήσω για τον Κώστα, τον άνθρωπο, τον γιατρό, τον αγωνιστή, γιατί ξέρω ότι δεν του αρέσουν τα εγκώμια και ξέρω επίσης ότι ο καθένας από σας έχει να πει περισσότερα.

Ήδη οι πολίτες το γνωρίζουν. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επέλεξε τον Κώστα Πελετίδη ως υποψήφιο Δήμαρχο, ο οποίος είχε θητεύσει ως δημοτικός σύμβουλος για χρόνια και είχε τεράστια εμπειρία στα δημοτικά πράγματα. Το επόμενο βήμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ήταν πολύ σημαντικό. Να επιλεγεί ένα Δημοτικό Συμβούλιο με τις ίδιες αρχές και αξίες, με θέληση για προσφορά με ανιδιοτέλεια και πάθος για προσφορά. Και το εγχείρημα πέτυχε. Θα το αποδείξει ο απολογισμός του Δημάρχου, το αποδεικνύει όμως και το πάθος και το επίπεδο της αντιπαράθεσης των άλλων παρατάξεων. Όσο περισσότερο βλέπουν τα επιτεύγματα του Δήμου να μεγαλώνουν τόσο ο φόβος της ήττας, τους κάνει να γίνονται πιο επιθετικοί και πιο χαμηλοί.

Πρέπει να τονιστεί επίσης, εκτός όλων των άλλων, ότι τα έργα γίνονται μόνο με καθαρές διαδικασίες, που είναι πολύ σημαντικό γιατί ξέρουμε τι γίνεται σε όλους αυτούς τους οργανισμούς και με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Όμως δεν είναι μόνο τα έργα. Είναι και το κοινωνικό έργο που γνωρίζετε και είναι τεράστιο. Εξίσου σημαντικό όμως είναι η διαφορετική αντίληψη για το ρόλο των πολιτών. Η Δημοτική Αρχή για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων, κινητοποίησε τους πολίτες. Τους έβγαλε στο προσκήνιο των εξελίξεων. Τους έδειξε ότι τα μεγάλα προβλήματα δεν γίνονται με ανάθεση, αλλά με τους μαζικούς αγώνες.

Σε λίγους μήνες έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι πολίτες πρέπει να δώσουν την ευκαιρία στην Δημοτική Αρχή, να ολοκληρώσει το έργο της. Να συνεχίσει να είναι για όλη τη χώρα ο Φάρος της άλλης άποψης για τον Δήμο. Με βάση αυτά και με γνώμονα το συμφέρον της πόλης, αποφάσισα να συστρατευθώ με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Να βοηθήσω ώστε να υπάρξει συνέχεια στο έργο της Δημοτικής Αρχής.

Καλώ όλους τους πολίτες, πέρα από τις επί μέρους διαφωνίες, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Παραλήψεις και ατέλειες που πιθανόν υπάρχουν δεν λύνονται με την κριτική στο καφενείο. Λύνονται με συμπαράταξη και συμμετοχή. Το χρωστάμε στο λαό της Πάτρας. Το χρωστάμε στην πόλη που ζούμε