Τοποθετήσεις Καραθανασόπουλου – Πελετίδη στη σύσκεψη της Περιφέρειας για το Φυσικό Αέριο

Σε σύσκεψη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, σχετικά με την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στον Πύργο.

Οπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «η ενεργειακή φτώχεια που υπάρχει στη χώρα μας, οφείλεται στο γεγονός ότι η ενέργεια είναι εμπόρευμα, προωθείται η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας προκειμένου να είναι κερδοφόρα για τους ιδιώτες αλλά και το κράτος για την υψηλή φορολογία που επιβάλλει».

Οσον αφορά την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη για την οικιακή χρήση ωστόσο αυτό δεν εξασφαλίζεται ακόμα, εκτιμώντας ότι το δίκτυο που προτείνεται από την Περιφέρεια είναι μικρής εμβέλειας.

Για το ΚΚΕ, επισήμανε, πρέπει να έρθει αγωγός στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και όχι να μεταφέρεται οδικώς ενώ εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στις προτεραιότητες Περιφέρειας και κυβέρνησης που δίνει 18 εκατομμύρια ευρώ για τις ενεργειακές ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας και 20 εκατομμύρια για το χιονοδρομικό κέντρο στα Καλάβρυτα, αποκαλύπτοντας τη λογική της υποβάθμισης των λαϊκών αναγκών έναντι των έργων που εξυπηρετούν το κεφάλαιο.