Η Ξερόλακκα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι εκπρόσωποι των κατοίκων της Ξερόλακκας επέβαλαν με την παρουσία τους να συζητηθεί σε προ ημερησίας το θέμα της πυρκαγιάς στο σκουπιδότοπο της Ξερόλακκας και των κινδύνων που δημιουργούνται για την υγεία τους από την συνέχιση της λειτουργίας του σκουπιδότοπου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε οι παρατάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. (Κατσικόπουλος-Χριστόπουλος) αλλά και η παράταξη της Δημοτικής Αρχής (Δημαράς) πέρα από τις διαπιστώσεις απέφυγαν κάθε είδους δέσμευση για την άμεση παρέμβαση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανδρέας Αντωνόπουλος στην παρέμβασή του ζήτησε:

1. Να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να κηρυχτεί η περιοχή της Ξερόλακκας και ευρύτερα της πόλης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και από το αρμόδιο Υπουργείο.

2. Να κλείσει αμέσως ο σκουπιδότοπος της Ξερόλακκας και να ανασταλεί κάθε είδους εναπόθηση απορριμμάτων εκεί. Τα απορρίμματα της πόλης να μεταφερθούν σε όμορους ΧΥΤΑ με ευθύνη της Περιφέρειας Δ.Ελλάδας.

Κάτω από την επιμονή των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και την μαχητική απαίτηση των κατοίκων, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτική Αρχή) αποδέχθηκε την πρόταση. Οι δε παρατάξεις Κατσικόπουλου-Χριστόπουλου καταψήφισαν το δεύτερο σκέλος της πρότασης.

Η Δημοτική Αρχή άμεσα και χωρίς καμία χρονοτριβή να υλοποιήσει την απόφαση, γιατί κάθε αναμονή είναι σε βάρος της υγείας των κατοίκων της Ξερόλακκας. Η κατάσταση στην περιοχή είναι επικίνδυνη. Ο σκουπιδότοπος έχει μετατραπεί σε τοξική βόμβα. Κάθε ώρα που περνά δημιουργεί νέους μεγάλους κινδύνους.

www.patrals.gr

Πάτρα 04 / 08 / 2011