Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος του Δήμου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων αποφασίζει:

1.    Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος μετά τη λήξη της σύμβασής του.

2.    Θεωρούμε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εργαζόμενους με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

3.    Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες του Δήμου Πατρέων και η έλλειψή τους από το δυναμικό του Δήμου θα υποβαθμίσει συνολικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

4.    Να μην γίνει από τώρα και στο εξής, καμία πρόσληψη με σύμβαση έργου ή άλλου τύπου ελαστική σχέση εργασίας. Να γίνει προκήρυξη, για κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ.

5.    Απαιτούμε από την κυβέρνηση, να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να πληρώνονται κανονικά και να έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Πάτρα 28 / 02 / 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

196 εργαζόμενοι του Δήμου, (126 ορισμένου χρόνου και 70 με συμβάσεις έργου) απολύονται.

Με σαφήνεια ο κ. Δημαράς, υπερασπίσθηκε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, θεωρεί τους εργαζόμενους σάκο του μποξ που πάνω τους μπορούν να ασχημονούν κυβερνήσεις και Δημοτικές Αρχές.

Ο κ. Δημαράς και οι όμοιοί του που προηγήθηκαν είναι μέρος του προβλήματος, μαζί με τις κυβερνήσεις τους, έφτασαν τον πατραϊκό λαό στα σημερινά αδειέξοδα. Θέλουν τους εργαζόμενους απασχόλησιμους, μοιράζουν την ανεργία σε πολλούς συμβασιούχους, εκ περιτροπής να δουλεύουν, εκ περιτροπής να έχουν ζωή, τους θέλουν όμηρους.

Οι λαλίστατοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της «Δημοκρατικής Αριστεράς» που συμμετέχουν στη Δημοτική Αρχή συμφώνησαν με την απόλυση των συμβασιούχων. Απέδειξαν για μια ακόμα φορά τον καιροσκοπισμό τους, ότι είναι «ΙΑΝΟΙ» και ανάλογα που βρίσκονται μιλούν. Σταθερά στέκονται στο πλευρό της κυρίαρχης πολιτικής του συστήματος.

Φυσικά οι πρωτεργάτες αυτής της πολιτικής, οι σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παρέμειναν σταθερά στην αντεργατική τους κατεύθυνση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με το ψήφισμα που κατέθεσε άνοιγε τον δρόμο να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στο Δήμο με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Έβαζε τέλος στις συμβάσεις έργου ή  άλλου τύπου ελαστική σχέση εργασίας. Να προκηρυχθούν το σύνολο των θέσεων εργασίας που έχει ανάγκη ο Δήμος και να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ.

Για να δουν άσπρη μέρα τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας, πρέπει να απαλλαγούν από τους στυλοβάτες της κυρίαρχης πολιτικής, των συμφερόντων του κεφαλαίου που οδήγησαν τους εργαζόμενους στην ανεργία, τους έκαναν απασχολήσιμους, με μερική απασχόληση, μερική ζωή και μείωσαν τις κοινωνικές παροχές και τα δικαιώματα του πατραϊκού λαού. Ο μόνος δρόμος είναι η πάλη του λαού για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την ανατροπή των συσχετισμών παντού.

Πάτρα 01 / 03 / 2011

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.